Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în România. Seismul s-a resimțit puternic în mai multe orașe

Cutremur în România. Seismul s-a resimțit puternic în mai multe orașe

Cutremur în România, seismul s-a resimțit puternic în mai multe orașe. Potrivit Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, mișcarea s-a produs în zona Vrancea.

Un cutremur puternic a zguduit România, în această zi. Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului INCDFP transmite că seismul s-a produs în zona Vrancea. Este zona cu cea mai mare activitate seismică de la noi, unde se produc zeci de cutremure în fiecare lună.

Cutremur în România, resimțit puternic în mai multe orașe

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că seismul a avut 4,2 grade pe scara Richter.

Potrivit datelor de la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului INCDFP, cutremurul s-a produs la ora 12:31 la adâncimea de 127 de kilometri. Seismul a avut epicentrul în apropierea următoarelor orașe: 56km E de Brasov, 60km N de Ploiesti, 115km N de Bucuresti, 130km NE de Pitesti, 132km S de Bacau, 134km V de Braila, 138km V de Galati, 170km E de Sibiu, 180km N de Ruse, 215km SV de Iasi.

Cutremur în România. Serie de seisme în ultimele ore

România s-a cutremurat și azi-noapte, la scurt timp după ora 00:00, când seismologii au mai fost înregistrat alte trei mișcări ale pământului. Seismele s-au produs tot în zona Vrancea, la un intervel scurt de timp unul față de celălalt

Cele trei cutremure au fost de mici dimensiuni, având două dintre ele magnitudinea de 2,5, iar altul 2,9.

Cel mai mare cutremur din România în acest an este un seism ce a avut loc în luna aprilie 2021 și a înregistrat magnitudinea de 4, grade pe scara Richter, fiind resimțit în mai multe județe din țară, inclusiv în București.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: