Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în Vrancea. Ce magnitudine a avut și la ce adâncime s-a produs

Cutremur în Vrancea. Ce magnitudine a avut și la ce adâncime s-a produs

Cutremur in Vrancea

România s-a zguduit din nou! Astăzi, la ora 11:03 a avut loc un nou cutremur în Vrancea. Seismul a fost unul de o magnitudine ușoară și nu a fost resimțit în rândul populației.

Cutremur în Vrancea. Ce magnitudine a avut

Potrivit INFP, astăzi, în jurul orei 11:00, a avut loc un cutremur în Vrancea. Seismul a înregistrat o magnitudine de 2,9 și s-a produs la o adâncime de 125 de kilometri. Un alt seism în această zonă s-a produs ieri, 19 februarie, și a măsurat 2,5 grade pe scara Richter.

Amintim că cel mai puternic seism care s-a produs recent în această zonă a fost cel de pe 30 ianuarie 2020, care a măsurat 5,2 grade pe scara Richter.

Mărmureanu despre un cutremur devastator în România

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Național de Fizică a Pământului, a menționat că următorul mare cutremur al României va fi unul de adâncime.

„Va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu, care a participat la Forumul dedicat Zilei Mondiale a Pământului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini