Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur puternic de 5,4 grade pe scara Richter! Unde s-a resimțit seismul, de fapt

Cutremur puternic de 5,4 grade pe scara Richter! Unde s-a resimțit seismul, de fapt

Joi, un cutremur puternic cu magnitudinea de 5,4 s-a resimțit în Insulele Kurile, conform anunțului Centrului German de Cercetare în Geoștiințe (GFZ). Evenimentul seismic a avut loc la ora 09:15 GMT și s-a produs la o adâncime de 10 kilometri.

Această zonă a fost deja afectată de un seism în luna septembrie, cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter.

Cutremur puternic de 5,4 grade Richter

Insulele Kurile, aflate în răsăritul extrem al Rusiei, către nord-estul Japoniei, au devenit o zonă frecventă de activitate seismică. În septembrie, epicentrul seismului a fost la o adâncime considerabilă de 142 de kilometri, conform specialiștilor.

„În ziua de 28 Decembrie 2023 la ora 11:37:26 (ora locală a României) s-a produs în EAST OF THE KURIL ISLANDS un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.4, la adâncimea de 40.0km.”, potrivit INFP.

Cutremur la prima oră și în România

Într-o altă parte a lumii, în România, a avut loc un seism în regiunea Transilvaniei, în Hunedoara, joi dimineața, conform Institutului Național pentru Fizica Pământului. Cutremurul, cu o magnitudine necunoscută, s-a resimțit la o adâncime de 3 km și a avut epicentrul în apropierea orașelor Târgu Jiu, Hunedoara, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Reșița și Alba Iulia.

„În ziua de 28 Decembrie 2023 la ora 03:05:53 (ora locală a României) s-a produs în TRANSILVANIA, HUNEDOARA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.3, la adâncimea de 3.0km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 39km NV de Targu Jiu, 45km S de Hunedoara, 60km S de Deva, 84km N de Drobeta-Turnu Severin, 88km E de Resita, 91km SV de Alba Iulia.”, potrivit INFP.

Aceasta nu este singura activitate seismică recentă în România. Duminică după-amiaza, un alt cutremur, având magnitudinea de 3,4, s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Acesta a avut o adâncime de 140 de kilometri și a fost resimțit în apropierea mai multor orașe, inclusiv Focșani, Buzău, Sfântu-Gheorghe, Brașov și Ploiești.

„În ziua de 24 Decembrie 2023 la ora 17:28:16 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.4, la adâncimea de 140.9km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 53km V de Focsani, 56km NV de Buzau, 64km SE de Sfantu-Gheorghe, 71km E de Brasov, 82km NE de Ploiesti.”, se arată în sursa menționată anterior.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: