Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur puternic în Rusia, într-o zonă cu vulcani activi. Ce magnitudine a avut și ce efecte a produs

Cutremur puternic în Rusia, într-o zonă cu vulcani activi. Ce magnitudine a avut și ce efecte a produs

Cutremur puternic în Rusia. Ce magnitudine a avut și ce efecte a produs

Un cutremur puternic s-a produs în Rusia, într-o zonă cu vulcani activi. Iată ce magnitudine a avut și ce efecte a produs seismul.

Cutremur puternic în Rusia, într-o zonă cu vulcani activi. Ce magnitudine a avut și ce efecte a produs

Cutremurul a fost înregistrat luni în regiunile costiere ale Orientului Îndepărtat din Federaţia Rusă, a avut magnitudinea de 6,9 pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 100 de kilometri, potrivit ministerului pentru situaţii de urgenţă din această ţară.

Peninsula Kamchatka, situată în Orientul Îndepărtat al Rusiei, are o lungime de 1.250 km. Regiunea are cea mai mare densitate de vulcani activi, cu 19 vulcani activi din regiune incluși în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. De asemenea, este predispusă la cutremure, deoarece se află în partea de nord-est a unei zone active din punct de vedere seismic din Oceanul Pacific, cunoscută sub numele de Inelul de Foc, a relatat evz.ro.

Din fericire, seismul nu a declanşat un tsunami şi că nu au fost raportate, deocamdată, victime omeneşti şi nici pagube materiale importante, potrivit Reuters. Nu au fost nici avarii grave la nivelul structurilor de siguranţă ale imobilelor. Cu toate acestea, efectele seismului tot s-au resimțit.

Înregistrările video publicate de mass-media din Peninsula Kamceatka, situată la 6.800 kilometri est de Moscova, arată fisuri apărute în zidurile unor clădiri şi mai multe sticle sparte în supermarketuri, a relatat Digi24.

„Grupurile operaţionale de salvatori şi de pompieri inspectează clădirile. Potrivit informaţiilor preliminare, nu există victime şi pagube materiale”, a precizat Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: