Redactia.ro
Home » Știri » Cuvântul din limba română pe care toți străinii îl știu. Nu te-ai fi așteptat la asta

Cuvântul din limba română pe care toți străinii îl știu. Nu te-ai fi așteptat la asta

cuvant limba romana

Chiar dacă limba română nu este una dintre limbile de circulație internațională, există anumite sintagme și cuvinte care pot fi recunoscute ca fiind specifice limbii noastre de către cetățenii altor țări. Cu toate acestea, te-ai întrebat care este cel mai cunoscut cuvânt în limba română la nivel internațional? Răspunsul este unul la care, cu siguranță, nu te-ai fi așteptat.

Cuvântul din limba română pe care toți străinii îl știu. Nu te-ai fi așteptat la asta

Există un cuvânt de origine română care este printre cele mai utilizate în întreaga lume și care este legat de o legendă fascinantă care a inspirat multe filme de la Hollywood. Probabil ai dedus deja că cuvântul la care ne referim este „Dracula”. Acesta se referă la Vlad Țepeș, domnitorul Țării Românești din secolul al XV-lea, cunoscut pentru metodele sale sângeroase de a-și pedepsi dușmanii.

De fapt, cuvântul „Dracula” a devenit cunoscut la nivel mondial datorită celebrului roman cu același nume scris de autorul irlandez Bram Stoker în anul 1897. Această operă literară a consacrat reputația lui Vlad Țepeș, transformându-l într-o „celebritate” internațională și dând naștere la asocierea numelui său cu lumea întunecată a vampirilor.

Deși cartea a fost bine primită de criticii literari în momentul publicării sale, ea nu s-a bucurat de un succes absolut la nivel internațional. Cu toate acestea, la începutul secolului XX, a obținut statutul de best-seller după ce a fost adaptată în filmul „Nosferatu: O simfonie a groazei” („Nosferatu: Eine Symphonie des Grauens”), regizat de germanul F.W. Murnau. Turiștii străini sunt, totuși, dezamăgiți să afle că, în realitate, Vlad Țepeș nu a locuit niciodată la Bran și nici nu era un vampir care consuma sângele dușmanilor pentru a-și potoli setea pentru agresivitate.

Contele Dracula din romanul lui Stoker nu are nici cea mai mică legătura cu Vlad Țepeș

Deși numele Contelui Dracula este larg asociat cu Vlad Țepeș de către public, istoricii, printre care și experta în opera și viața lui Stoker, Elizabeth Miller, au constatat că nu există nicio similitudine între personajul literar și cel istoric.

Singura mențiune care sugerează o legătură între cele două personaje se găsește în Capitolul 3 al romanului, unde Stoker menționează în trecere că Dracula s-a luptat cu turcii în epoca sa de glorie.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: