Redactia.ro
Home » Stil de viață » „DACĂ ALBINELE VOR DISPĂREA, OMENIREA VA MAI SUPRAVIEȚUI 4 ANI, CEL MULT” – Albert Einstein

„DACĂ ALBINELE VOR DISPĂREA, OMENIREA VA MAI SUPRAVIEȚUI 4 ANI, CEL MULT” – Albert Einstein

miere de albine

Albinele sunt o specie deosebit de benefică pentru păstrarea echilibrului ecologic și a biodiversității în natură.Polenizarea pe care o fac albinele este fundamentală pentru reproducerea plantelor, aceasta fiind principala sursă din care se hrănesc milioane de animale, fără de care fauna ar începe treptat să dispară.

Agricultura lumii depinde de munca lor, astfel cca. 70% din alimentele pe care le consumăm sunt datorate procesului de polenizare făcut de albine.Fără albine, culturile nu ar mai produce roade, ceea ce ar însemna că oamenii nu ar mai avea cu ce să se hrănească.

Este crucial ca albinele să fie ocrotite și ajutate de om să prospere, întrucât ele nu oferă doar hrana de zi cu zi.Micuța insectă produce multe alimente cu caracter medicinal precum mierea, propolisul, laptișorul de matca.Calitățile acestui miraculos dar produs de hărnicuțele albine sunt cunoscute și exploatate din vremuri străvechi. Aliment sau medicament, mierea are proprietăți de invidiat, care o plasează în rândul minunilor naturii.

Mierea este un produs 100% natural cu o valoare nutritivă deosebită și cu valențe terapeutice recunoscute. În compoziția sa intră elemente nutriționale indispensabile organismului, minerale și vitamine care se asimilează foarte ușor în corp.

Mierea nu se strică

Ea este considerat și singurul aliment care nu se strică și rămâne comestibilă și după sute de ani, atâta timp cât este păstrată în condiții optime, ferită de umezeală.Cristalizarea mierii(zaharisirea) nu înseamnă că aceasta s-a stricat, așa cum consideră americanii, pe de altă parte o miere care rămâne în permanență lichidă este una lipsită de substanțe nutritive și deloc naturală neputând fi folosită decât ca îndulcitor.

Dovada faptului că mierea este un aliment longeviv, constă în descoperirile arheologilor.Pe langă numeroasele lucruri surprinzătoare ce existau în mormintele faraonilor se numărau și vase pline cu miere, datate de chiar câteva mii de ani și continuând să fie la fel de gustoasă.

Beneficii ale mierii :

Mierea are proprietăți antibacteriene și luptă împotriva infecțiilor – s-a dovedit eficiența mierii în lupta cu mai multe tipuri de bacterii, inclusiv E.coli sau salmonella.
Ajută la vindecarea rănilor și ulcerațiilor, combate proliferarea bacteriilor și accelerează refacerea țesuturilor care au suferit diverse tipuri de răni.

Ameliorează durerile de gât și tusea – pentru că este un bun emolient. În cazul tusei uscate, mierea de albine este chiar un remediu la fel de bun precum medicamentele pe bază de dextrometorfan (substanță activă din majoritatea antitusivelor).

Întărește și ajută la ameliorarea simptomelor alergiilor. Mierea stimulează producția de anticorpi contribuind astfel la prevenirea îmbolnăvirilor de orice tip și ajutând corpul să lupte cu organismele patogene.

Este de ajutor în tratarea unor afecțiuni ale pielii, printre care dermatita atopica sau psoriazisul. Mierea a fost utilizată la nivelul pielii pentru tratarea diverselor afectiuni încă din anul 2.000 I. Hr.

Cele mai vechi civilizații foloseau mierea ca atare, aplicată pe piele, pentru a vindeca eczeme, arsuri etc.

Contribuie la sănătatea sistemului digestiv deoarece conține bacterii bune. Probioticele din mierea de albine ajută la echilibrarea florei intestinale și la menținerea unui tranzit intestinal optim.

Mierea de albine este utilizată și în industria cosmetică.

Ea poate fi utilizată pentru :

ameliorarea acneei – datorită proprietăților antibacteriene;
curățarea tenului;
hidratare – mierea are efect emolient și lasă pielea catifelată, ajutand la protejarea ei în sezonul rece;
protejarea buzelor de efectele nocive ale vântului și frigului;
hidratarea părului;
prevenirea ridurilor, datorită conținutului ridicat de antioxidanți.

Cu toate astea albinele sunt prezente pe lista speciilor pe cale de dispariție cu o scădere a populației de aproximativ 90%, motivele fiind toate lucrări de „bună purtare” ale omului: defrișări masive, utilizarea necrontrolată a pesticidelor, schimbări survenite în sol, lipsa locurilor sigure pentru cuiburi, lipsa florilor dar și numărul scăzut al apicultorilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: