Redactia.ro
Home » Homepage » Dan Badea, surprins în mijlocul războiului din Israel. Ce mesaj a primit în timpul bombardamentelor

Dan Badea, surprins în mijlocul războiului din Israel. Ce mesaj a primit în timpul bombardamentelor

dan badea

În urmă cu doar câteva zile în urmă, Israelul s-a transformat într-o adevărată zonă de conflict după ce gruparea Hamas a lansat un atac fără precedent. Sute de oameni au fost uciși de către adepții grupării Hamas, iar conflictul pare să escaladeze de la o zi la alta. Sute de români se află în Israel în acest moment, iar autoritățile din România fac tot posibilul pentru a asigura întoarcerea lor în țara natală cât mai repede. În dimineața de 9 octombrie, alți 400 de români au ajuns acasă. Între ei și comediantul Dan Badea.

Dan Badea, printre persoanele captive în mijlocul războiului din Israel

Guvernul a trimis mai multe curse aviatice la Tel Aviv iar o altă aeronavă a mers la Amman să-i aducă pe românii care au fugit din Israel în Iordania pentru a fugi din calea atacului sângeros al grupării Hamas. „Românii au ajuns în țară cu patru zboruri din Tel Aviv. Ei au povestit momentele de coșmar din timpul bombardamentelor și faptul că au văzut războiul pe străzile luate în stăpânire de militari și tancuri. Românii au fost sunați de ambasada României și li s-a cerut să plece din țară cât mai repede”, a declarat corespondentul Antena 3 CNN.

Între românii care se aflau în Israel în momentul declanșării grupării Hamas se numără și comediantul Dan Badea, care a revenit în România cu ajutorul unei curse aviatice. El a declarat, pentru Antena 3 CNN, că a trecut prin momente cumplite și că s-a îngrijorat pentru propria siguranță.

„Am fost sunat pe Whatsapp de cineva de la ambasadă și ne-a zis «Plecați cât puteți de repede». A fost foarte important acel apel, că noi am mai fi stat. La noi, panica a început pe aeroport”, a declarat unul dintre românii care a fost adus în țară în cursul dimineții de 9 cotombrie.

Israelul a declarat oficial că se află în stare de război

Sirenele au sunat în Israel de la începutul zilei de sâmbătă, în timp ce israelienii s-au adăpostit în buncăre, iar un zgomot infernal a fost cauzat de rachetele lansate de Hamas din Fâșia Gaza. Premierul Benjamin Netanyahu a afirmat că Israel se află într-un conflict militar, iar ministrul Apărării a subliniat determinarea lor de a-l câștiga.

Numărul victimelor în Israel a ajuns la peste 700 de morți și 2.000 de răniți. În Gaza, riposta israeliană a dus la moartea a aproape 400 de militanți palestinieni, conform armatei israeliene. Autoritățile palestiniene susțin că aproximativ 400 de persoane au fost ucise în atacurile aeriene din Fâșia Gaza și alte 2.290 au fost rănite. Armata israeliană afirmă că a recuperat controlul în cea mai mare parte a sudului țării, dar luptele continuă în zonele apropiate de granița cu Gaza. Situația este una critică, iar membrii grupării Hamas continuă să semene teroarea printre locuitori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: