Redactia.ro
Home » Știri » Dan Vîlceanu, propus ca ministru al Finanţelor. Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu

Dan Vîlceanu, propus ca ministru al Finanţelor. Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu

Dan Vîlceanu a fost validat de șefia Partidului Național Liberal pentru a prelua portofoliul de la Ministerul Finanțelor. Premierul Florin Cîțu a anunțat că acesta ar putea depune jurământul chiar astăzi.

Biroul Politic Național al PNL a votat, în cursul dimineții de miercuri, nominalizarea lui Dan Vîlceanu pentru fotoliul de la Ministerul Finanțelor.

Dan Vîlceanu, propus ca ministru al Finanţelor

Din primele informații, au fost 42 de voturi pentru și un vot împotrivă, votul președintelui PNL Ludovic Orban. Ședința a fost convocată de premierul Cițu, în timp din grupul lui Ludovic Orban a participat doar acesta.

„Votul a fost dat. Sunt 70% dintre președinții de filială care au fost astăzi aici. Astăzi vom înaintea propunerea și sunt convins că astăzi vom depune și jurământul. (…) Am votat o derogare pentru candidatura mea la șefia PNL, a fost vot unanim pentru această derogare”, a declarat premierul Cîțu, la finalul ședinței PNL.

În calitate de propus la Ministerul Finațelor, Dan Vîlceanu a făcut primele declarații.

„Îmi doresc să preiau cât mai repede portofoliul”, a declarat Vîlceanu după sedință.

Liderii PNL s-au reunit miercuri în ședința Biroului Politic Național pentru a nominaliza noul ministru al Finanțelor, în contextul în care pe data de 23 august expiră interimatul lui Florin Cîțu.

Ședința a fost convocată de tabăra premierului, condițiile în care președintele PNL Ludovic Orban a fost acuzat că s-a opus convocării.

„Nu sunt de acord că eu am refuzat sa convoc BPN. Am cerut o discuție cu premierul pe tema candidatului”, spune Orban.

Cine este Dan Vîlceanu

În vârstă de 42 de ani, Dan Vîlceanu, propunerea premierului Florin Cîțu pentru Ministerul Finanţelor, este de profesie economist.

Debutul în cariera politică l-a făcut în cadrul PSD, fiind președinte al tineretului Social Democrat Gorj între 2006-2009. Apoi a ajuns la PDL Gorj, unde a avut funcția de secretar executiv în perioada 2011-2012, pe urmă președinte al PDL Gorj între 2013 și 2015. După fuziunea cu PNL, Vîlceanu a rămas la șefia filialei liberale până acum.

Însă despre mama sa, Elisabeta Vîlceanu se știe că este asociat unic al firmei Trefo s.r.l., care doar în 2020 a derulat contracte de peste 1 milion de dolari cu companii de stat: CET Govora, Compania Locală de Termoficare Colterm, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia. La Trafo s.r.l., Dan Vîlceanu a ocupat funcția de director economic, potrivit CV-ului său.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: