Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Daune morale de 20.000 de euro pentru o româncă care s-a împiedicat de un cui

Daune morale de 20.000 de euro pentru o româncă care s-a împiedicat de un cui

Femeia va primi 20.000 de euro din partea firmei de construcții.

O femeie din Cluj-Napoca va primi o compensație de 20.000 de euro în urma unui incident neplăcut petrecut în parcarea unui magazin de materiale de construcții. În luna martie a anului 2019, femeia s-a împiedicat de un diblu metalic de dimensiunile unui cui, suferind leziuni care au necesitat îngrijiri medicale pe o perioadă semnificativă.

Initial, femeia a cerut daune de 200.000 de euro de la compania responsabilă pentru parcarea respectivă, susținând că s-a împiedicat de un cui în parcarea magazinului. În urma incidentului, aceasta și-a spart nasul, și-a luxat umărul drept și a avut nevoie de îngrijiri medicale îndelungate. Prin intermediul unei hotărâri de instanță, acesteia i s-au acordat daune morale în valoare de 50.000 de euro, însă sumă a fost redusă la 20.000 de euro în urma unui recurs la Curtea de Apel Cluj.

Femeia a avut mult de suferit în urma incidentului

Pe lângă daunele morale, femeia va primi și compensații materiale în valoare de 20.633,67 lei (aproximativ 2.700 de euro). Leziunile suferite au inclus ruperea nasului, luxarea umărului drept și necesitatea purtării unei ortoze timp de 3 luni, urmate de șase luni de kinetoterapie de recuperare.

Ce au transmis reprezentanții firmei de construcții

Reprezentanții companiei responsabile pentru parcare au susținut că femeia putea evita incidentul, însă instanța a respins această apărare. Magistrații au subliniat că în parcarea magazinului de materiale de construcții din Cluj-Napoca nu există un culoar dedicat exclusiv pietonilor, ceea ce a generat riscuri pentru aceștia. Hotărârea instanței din 13 decembrie 2023 nu este definitivă, și părțile implicate au cale de atac la Înalta Curte de Casație și Justiție, conform informațiilor furnizate de Stiri de Cluj.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: