Redactia.ro
Home » Știri » David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Mondiale

David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Mondiale

GALERIE FOTO (5) David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Mondiale

David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Mondiale. Înotătorul român David Popovici a reușit să impresioneze o lume întreagă. Tânărul de 17 ani a câștigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de Natație în proba de 100 metri liber. Pe 20 iunie a câștigat medalia de aur la proba de 200 metri liber.

David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Mondiale

David Popovici, înotătorul român a câștigat, miercuri seara, medalia de aur Campionatele Mondiale de Natație în proba de 100 metri liber. 47.58 a fost timpul scos de fenomenul sportului românesc!  David a pornit bine și reușit un finiș excepțional, întrecându-i în ultimele clipe pe francezul Maxime Grousse si pe canadianul Liendo Edward.

Tânărul de 17 ani a stabilit un nou record mondial pentru juniori. Luni, 20 iunie, David a reușit să câștige medalia de aur în proba de 200 metri. Este a doua medalie majoră la un campionat de seniori pentru David Popovici.

Înotătorul a făcut o cursă extraordinară, preluând conducerea în bazin. David Popovici a devenit primul campion mondial din istoria României, stabilind, stabilind al 4-lea timp din istoria probei. „Vreau să am o cursă bună, rapidă și să-mi văd de treaba mea pentru că aș putea să mă raportez la alții și la performanțele lor, dar e inutil, tot cu mine mă întrec”, a spus David ieri pe un ton calm și matur, potrivit GSP.

Un singur om a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție

În toată istoria acestei competiții, un singur om a reușit să câștige probele de 100 și 200 de metri liber la aceeași edișie și acesta este americanul Jim Montgomery, care a făcut acest lucru tocmai în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgard.

„Să bat recorduri mondiale la juniori înseamnă o continuitate plăcută și îmi dă speranță că voi ajunge și la recorduri mondiale adevărate de seniori, sau supreme, nu adevărate.Nu știu cât mai durează, dar știu că am tot timpul din lume, nu ne grăbim nicăieri , o să avem momentele noastre bune așa cum vor fi și altele mai rele, e un sport și se întâmplă lucrurile astea și sunt pregătit pentru ce-mi rezervă viitorul.M-a întrebat antrenorul după cursă dacă simțeam că sunt atât de rapid, dar nu a fost așa, nu mi-am dat seama, dar revin și spun că nu e ceva rău, am voie să mă surprind și pe mine”, a spus David Popovici.

Cine e David Popovici, copilul minune al sportului românesc

Înotătorul David Popovici a reușit la 17 ani cea mai importantă performanță a natației masculine din România, câștigând medalia de aur în cursa de 200 metri liber și medalia de aur în cursa de 100 metri liber la Campionatul Mondial de la Budapesta. Este primul înotător român care reușește această performanță, după ce în probleme feminine de înot România a avut două campioane mondial, Tamara Costache și Diana Mocanu.

David a ajuns în atenția publicului în iulie 2021, când a cucerit in Italia titlul european de juniori la 100 metri liber cu un timp excepțional și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. David Popovici a fost cel mai tânăr membru al delegației României la JO de la Tokyo.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: