Redactia.ro
Home » Știri » David Popovici ia o pauză de la înot, după ce a ratat aurul la Mondialele din Japonia. Cum a motivat decizia: „Să am grijă de psihicul meu”

David Popovici ia o pauză de la înot, după ce a ratat aurul la Mondialele din Japonia. Cum a motivat decizia: „Să am grijă de psihicul meu”

David Popovici ia o pauză de la înot, după ce a ratat aurul la Mondialele din Japonia. Cum a motivat decizia: „Să am grijă de psihicul meu”

David Popovici a făcut o declarație surprinzătoare care a șocat pe toată lumea! Tânărul  a anunțat că va lua o pauză de la înot, în urma rezultatului obținut la Campionatul Mondial din Japonia. Înotătorul a detaliat motivul deciziei sale și a explicat clar motivul pentru care dorește să se retragă temporar din acest sport. Iată detaliile!

David Popovici, prima reacție după ce a ratat aurul la Mondialele din Japonia

David Popovici nu a reușit să obțină aurul la Campionatul Mondial din Japonia, încheind competiția pe locul al patrulea. A fost supus unor critici aspre, unele mai severe decât altele, iar doar recent a abordat subiectul competiției într-o postare pe rețelele de socializare.

Înotătorul a admis că a experimentat cel mai intens an din viața sa din toate unghiurile. A participat la o multitudine de competiții, a lucrat neîncetat, a trecut examenul de bacalaureat și se simte împlinit de tot ceea ce a reușit să realizeze până acum.

Vă mulțumesc vouă, celor care m-ați susținut și mă susțineți în continuare, celor care ați urmărit Campionatul Mondial. Am învățat acum cât de importantă e susținerea voastră, în vremuri și mai puțin bune, pentru că binele e în general celebrat la concursuri.

E cea mai bună ocazie pentru mine acum să le transmit tinerilor și copiilor care mă urmăresc că nu există magie, există doar antrenament și efort constant pentru a-ți atinge țelul.
E complet normal și uman să nu-ți iasă întotdeauna. Chiar prefer să fiu un sportiv complet, care să știe să gestioneze suișurile și coborâșurile carierei imprevizibile pe care ți-o aduce sportul, prefer să fiu asta decât un robot care știe doar să câștige. Consider că aceste experiențe mă fac mai puternic.
A fost cel mai intens an din viața mea, de la recordul mondial, până la BAC, până la Fukuoka. A fost un an haotic, bizar, dar am izbutit. Cred că acum e o oportunitate foarte bună pentru mine să înțeleg curajul și asumarea.
Ține numai de mine cum reacționez când întâmpin obstacole în drumul meu. Doar asta pot controla. E un proces, iar eu sunt aici să învăț.
După cum văd eu lucrurile acum, am două variante. Prima: las ceea ce s-a întâmplat să mă demoralizeze și să mă țină în loc. A doua: las ce s-a întâmplat să mă motiveze. Voi alege varianta a doua, bineînțeles. Iubesc ceea ce fac, ăsta e sportul, asta e lumea reală, nu am cum să câștig întotdeauna, îmi pare rău dacă vă așteptați la altceva.
Aș vrea să închei cu un citat al lui Earl Nightingale:
«Nu renunța niciodată la visul tău doar pentru că îți va lua timp să-l atingi. Timpul trece oricum»”, a scris sportivul  pe Facebook.

David Popovici ia o pauză de la sport

David Popovici a adresat mulțumiri tuturor pentru suportul oferit, apreciind faptul că nu au fost descurajați și nu l-au judecat pentru eșecul suferit. În plus, a îndemnat tinerii să persevereze în îndeplinirea visurilor lor și să nu aștepte miracole.

Atletul a făcut o declarație semnificativă. David Popovici a anunțat că își va lua un răgaz de la activitatea sportivă și va intra într-o perioadă de vacanță. Își dorește să se recupereze, să se odihnească și să se întoarcă la antrenamente cu energie nouă, pentru a deveni din nou cel mai rapid înotător.

„Plec de la concursul ăsta cu ceva extraordinar de valoros, ceva ce am simțit și când am încheiat Jocurile Olimpice din Japonia. Sunt extrem de motivat, mă simt mai puternic ca niciodată.

Trebuie să iau o vacanță acum, să am grijă de corpul și de psihicul meu dar abia aștept să mă întorc la antrenamente.

Vreau să fiu din nou cel mai rapid înotător din lume, cel mai bun, pentru că mă simt mai puternic ca niciodată.”, a încheiat sportivul.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: