Redactia.ro
Home » Știri » David Popovici, suspectat că trișează pentru că este „prea bun”. Ce răspuns dă sportivul pe această temă

David Popovici, suspectat că trișează pentru că este „prea bun”. Ce răspuns dă sportivul pe această temă

David Popovici, suspectat că trișează pentru că este „prea bun”. Ce răspuns dă sportivul pe această temă

David Popovici a mărturisit că se întâmplă să fie întrebat dacă nu cumva trișează în competiții, având în vedere toate performanțele lui și rezultatele uimitoare, care au ajuns cunoscute în lumea întreagă. Iată ce răspuns a dat și le dă campionul mondial la înot tuturor celor care îl bănuiesc de așa ceva.

David Popovici, suspectat că trișează pentru că este „prea bun”. Ce răspuns dă sportivul pe această temă

Cu un spirit competitiv nativ și cu dorința de a se întrece cu toată lumea la concursuri, ca să arate ce are el mai bun, David Popovici a ajuns departe, la doar 17 ani. Românul este cel mai rapid înotător al tuturor timpurilor.

Sportivul a vorbit despre viața lui în podcastul Fair Play cu Bogdan Mălăele. Acolo a povestit că nu o dată s-a întâmplat și se întâmplă în continuare să fie întrebat dacă nu cumva trișează în competițiile lui, ca să le câștige, mai ales că rezultatele lui sunt într-adevăr uimitoare.

David Popovici: „Fac o grămadă de teste anti-doping”

„Doping-ul se practică în orice sport care ține de efortul fizic, într-o anumită măsură. Te poate ajuta fie să crești mușchi, fie să reziști mai bine la efort, tot felul de combinații”, a explicat David Popovici, care a mărturisit că este monitorizat constant de Agenția Națională Anti-Doping din România.

„Eu unul fac o grămadă de teste anti-doping. Sunt mulți oameni care spun: Bă, tu sigur trișezi, ești cam prea bun. Zic: Bine, mă, cum zici tu… Adică nici nu prea stau să mă… Dar când mă întreabă lumea serios, cum sunt testat, eu fac foarte multe teste anti-doping, teste care vin super random, pot și acum să mă sune să mă întrebe unde sunt. Uite aici, fac un podcast. OK, te așteptăm la tine acasă, că noi suntem aici, trebuie să oferi o mostră de sânge și una de urină”.

„Nu pot spune nu, pentru că dacă spun nu îmi iau o penalizare, care poate rezulta o suspendare de câțiva ani. Și, în plus, nu am de ce să mă ascund și este necesar ca aceste corpuri anti-doping să funcționeze pentru că în sport e necesar să păstrezi un nivel de corectitudine și de fair-play și totdeauna se vor găsi unii care vor să trișeze, important e să poată să îi prindă”.

„Cred că am făcut peste 100 de teste anti-doping la viața mea sau poate mai multe. Vin fie la 5 dimineața, sună la ușă direct, sau în timpul antrenamentului. Eu am o aplicație în care spun absolut oriunde sunt de fiecare dată, ei știu unde dorm în fiecare seară, unde petrec o oră pe zi, unde voi fi peste o oră undeva”, a spus românul, invitat în podcastul lui Bogdan Mălăele, fiul lui Horațiu Mălăele, referindu-se în interviu la cei din Agenția Națională Anti-Doping din România, Comitetul Internațional Olimpic și FINA, entități care pot face teste anti-doping.

David Popovici, suspectat că trișează pentru că este „prea bun”. Ce răspuns dă sportivul pe această temă
Foto: Profimedia
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: