Redactia.ro
Home » Știri » De ce a așteptat politia să intervină în cazul copilului de un an, omorât de tatăl care mai apoi s-a sinucis. La ce oră a sunat mama copilului la 112

De ce a așteptat politia să intervină în cazul copilului de un an, omorât de tatăl care mai apoi s-a sinucis. La ce oră a sunat mama copilului la 112

De ce a așteptat politia să intervină în cazul copilului de un an, omorât de tatăl care mai apoi s-a sinucis. La ce oră a sunat mama copilului la 112

Iată de ce a așteptat politia să intervină în cazul copilului de un an din Alba, care a fost omorât de tatăl lui, care la rândul lui și-a luat viața. La ce oră a sunat mama copilului la 112 și ce se știe în momentul de față. De ce a așteptat politia să intervină în cazul și care este reacția lor.

De ce a așteptat politia să intervină în cazul copilului de un an, omorât de tatăl care mai apoi s-a sinucis. La ce oră a sunat mama copilului la 112

Caz șocant în Alba. Un tânăr de 27 de ani, pe nume Bogdan R., și-a spânzurat băiețelul de doar un an și apoi s-a sinucis. Se pare că acesta avea neînțelegeri cu fosta lui iubită, mama copilului lor. Tânăra nu ar mai fi vrut să întemeieze împreună o familie.

Bogdan R. își manifestase nemulțumirile legate de asta și în mediul online, conform ebihoreanul.ro.

Iată cum s-ar fi desfășurat întâmplarea tragică. Potrivit Alba24.ro, care citează un comunicat al Inspectoratului de Poliție Alba, „în noaptea de 25/26 martie 2023, în jurul orei 01,00, o femeie de 25 de ani din Alba Iulia a sunat la 112, transmitând faptul că fiul său, în vârstă de un an, se află în grija fostului său partener și este îngrijorată în legătură cu acesta după ce a primit mesaje de la bărbat, legate de relația lor, fără ca din acestea să rezulte, în mod explicit, faptul că viața cuiva ar fi în pericol”.

Totodată, polițiștii au mai precizat că au „luat legătura telefonic cu bărbatul care a dat asigurări că fiul său este bine, exprimându-și disponibilitatea de a demonstra acest lucru, însă a refuzat să comunice unde se află și nu a mai răspuns la telefon”.

Apoi, „polițiștii au trecut la verificarea domiciliului acestuia și a adresei unde locuia în chirie, în niciuna dintre locații neexistând indicii cu privire la posibile fapte de violență și s-a luat legătura și cu proprietarul apartamentului închiriat, care a declarat că se va deplasa și el la fața locului”.

„Poliţiştii l-au identificat pe proprietarul apartamentului, un bărbat din municipiul Turda, judeţul Cluj, care nu şi-a dat acordul pentru forţarea uşii apartamentului şi s-a deplasat la Alba Iulia pentru a deschide şi a permite accesul poliţiştilor în apartament”, se mai menţionează în comunicat.

„Întrucât ușa de acces era blocată, din interior, s-a pătruns în apartament prin forțarea acesteia”, se mai arată în poziția oficială a IPJ Alba.

Când polițiștii au intrat în cele din urmă în apartament, în hol erau copilul și tatăl acestuia. Amândoi morți.

Ulterior, au apărut mai multe semne de întrebare legate de intervenția polițiștilor. Hotnews.ro a vrut să afle la câte ore după apelul la 112 au intrat de fapt polițiștii în apartament. Conform sursei menționate, intervenția în apartament s-a făcut în jurul orei 05, adică la patru ore după apelul la 112 făcut de mama copilului ucis.

Luminița Prodan, purtătorul de cuvânt al Poliției Alba, dă asigurări că „au fost respectate toate procedurile de lucru pentru a soluționa cât mai bine acest caz”. Întrebată de HotNews.ro dacă vor fi totuși făcute verificări în cazul echipei care a spart ușa locuinței după câteva ore, ea a spus că nu are informații în acest sens.

„Nu s-a stat în fața ușii, din momentul apelului la 112 au fost desfășurate procedurile legale pentru a se stabili unde se află bărbatul, pentru că avea o adresă de domiciliu și o altă adresă unde stătea în chirie. Nu s-a putut stabili inițial unde se află bărbatul pentru că la niciuna dintre adrese nu a răspuns nimeni. S-a luat legătura cu proprietarul apartamentului închiriat care nu și-a exprimat acordul pentru ca polițiștii să pătrundă cu forța în apartament și a spus că e dispus să meargă să deschidă ușa.

A durat aproape o oră și jumătate până când a venit proprietarul, care a încercat să deschidă ușa. Au fost făcute toate procedurile legale. Nu s-a conturat niciun element din care să reiasă o stare de pericol pentru cineva. Din punctul de vedere al colegilor, au fost respectate toate procedurile legale”, a spus purtătorul de cuvânt IPJ Alba, Luminița Prodan.

  • „Concomitent, s-a luat legătura cu proprietarul apartamentului închiriat, care a spus că va veni el la fața locului, și cu bărbatul, care fost calm și nu a trădat vreo stare de agitație, dând asigurări că este bine.
  • El a refuzat să spună unde este, a închis telefonul brusc și apoi nu a mai răspuns.
  • În aceleași timp, au fost verificate ambele adrese – cea de domiciliu și cea de la apartamentul închiriat, ambele în Alba Iulia, unde nu a răspuns nimeni și nu se auzea niciun zgomot din interior”, a declarat pentru HotNews.ro purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Alba.

Poliţiştii pot intra în locuințe, chiar și dacă nu primesc acordul proprietarilor sau chiriașilor, folosind, la nevoie, inclusiv forța, în anumite cazuri speciale:

  • pentru a salva viața sau integritatea corporală a unei persoane, dacă există indicii că în acel spațiu este o persoană aflată în pericol;
  • pentru a preveni răspândirea unei epidemii, dacă există indicii că în acel spațiu este o persoană decedată;
  • pentru a prinde autorul unei infracțiuni flagrante, comisă prin folosirea unei arme ori substanțe explozive, narcotice sau paralizante, prin violență, ori de către o persoană mascată, deghizată sau travestită, dacă există indicii că acesta se află în acel spațiu;
  • pentru a prinde autorul unor acte de terorism, dacă există indicii că acesta se află în acel spațiu.

Un avocat a făcut declarații în acest caz. Polițiștii din Alba Iulia ar fi putut interveni imediat după apelul de la 112, a transmis avocatul, potrivit ziarulunirea.ro.

„Nu, nu aveau nevoie de acordul proprietarului pentru a forța intrarea în apartament, din cel puțin 3 (trei) motive: 1) proprietarul însuși nu poate da buzna peste chiriaș, deci nu își poate transmite acest inexistent drept altuia; 2) CPP; 3) L.217/2003 care permite pătrunderea în caz de violență domestică. Culmea tupeului și nesimțirii e că «garcea» încearcă să se acopere prin comunicatul ăla care se bate cap în cap la fiecare paragraf. Dar, hei, mâine, poimâine, vine pensia specială. Ce mai contează, la o adică, un copil de 1 an, spânzurat, în vreme ce noi încercăm să ne aranjăm convenabil?”, a transmis avocatul Elenina Nicuț.

De ce a așteptat politia să intervină în cazul copilului de un an, omorât de tatăl care mai apoi s-a sinucis. La ce oră a sunat mama copilului la 112
Sursa foto: Alba24.ro
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: