Redactia.ro
Home » Știri » De ce apare, din când în când, o bulină portocalie pe ecranul telefonului tău. E un semn că dispozitivul e ascultat de SRI? (VIDEO)

De ce apare, din când în când, o bulină portocalie pe ecranul telefonului tău. E un semn că dispozitivul e ascultat de SRI? (VIDEO)

Românii care deţin un telefon cu sistem de operare iOS au observat, probabil, că pe ecranul smartphone-ului apare adesea o bulină portocalie, în partea de sus. Ce reprezintă aceasta?

Smartphone-urile au devenit parte integrată a vieții noastre, ajutându-ne să avem acces la informații și să comunicăm rapid. Astfel, pentru ca telefoanele noastre să funcționeze corespunzător, este necesar să le acordăm atenția cuvenită și să le protejăm de eventuale daune.

Ce reprezintă misterioasa bulină portocalie?

Bulina portocalie de pe ecranul telefonului cu sistem de operare iOS nu anunţă o defecţiune şi nici vreo activitate suspectă pe dispozitivul tău, ci doar indică faptul că înregistrarea audio sau video este în desfășurare.

Acest punct poate fi vizibil atunci când folosești aplicații de înregistrare sau capturare a ecranului.

Bulina mai poate indica că ai un apel în așteptare sau că ai ratat un apel telefonic. Această funcție a apărut după actualizarea iOS 14 cu scopul de a-i ajuta pe utilizatori să-și îmbunătățească setările de confidenţialitate.

Bulina NU e un semn al interceptării

Giganţii din Hi-Tech nu interceptează conversațiile fără acceptul utilizatorilor. Așadar, dacă ești îngrijorat că tot ce spui este ascultat, ar trebui să verfici permisiunile aplicațiilor tale.

În continuare, asigură-te că ai controlul asupra confidențialității smartphone-ului tău. Tot ce trebuie să faci este să accesezi setările telefonului și să verifici dacă aplicațiile pe care le-ai descărcat au acces la microfon sau la camera ta.

De asemenea, experții în securitate recomandă să nu permiți niciunei aplicații pe care o instalezi în telefon să-ți folosească microfonul ori camera.

Această bulină este parte a sistemului de operare iOS 14. Pentru a-l instala trebuie să mergi în Settings – General – Software Update, iar sistemul tău de operare se va reactualiza în câteva momente.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: