Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » De ce ar trebui să folosești cosmetice bio? Sănătatea celui mai mare organ – pielea

De ce ar trebui să folosești cosmetice bio? Sănătatea celui mai mare organ – pielea

Cei mai mulți dintre noi privim sănătatea prin diete echilibrate și exerciții fizice regulate. Desigur, aceste lucruri sunt foarte importante, dar cum rămâne cu produsele pe care le folosim pe corpul nostru? Pielea noastră este cel mai mare organ pe care îl avem. Astfel, aceasta absoarbe aproape tot ce pui pe ea. O persoană obișnuită folosește în jur de zece creme pentru mai multe părți din corp. Dar oare cât la sută din acele cosmetice sunt bogate în nutrienți cu adevărat folositori?

            Ce sunt cosmeticele?

Un „produs cosmetic” înseamnă o substanță sau un amestec destinat unor anumite părți externe a corpului uman, precum: epiderma, sistemul de păr, unghiile, buzele, organele genitale externe și multe altele. Principalul scop al acestor produse este să curețe, să parfumeze, să schimbe aspectul și să corecteze mirosurile corporale sau să le protejeze, în așa fel încât orice om să se simtă cu adevărat bine.

            Cosmeticele bio sunt bogate din punct de vedere nutrițional

Produsele pentru îngrijirea pielii sunt făcute din ingrediente naturale bogate din punct de vedere nutrițional. Aceste ingrediente sunt în primul rând excelente pentru sănătate, ceea ce le face bune și pentru pielea ta. Uleiurile de cocos, menta, untul de Shea, plantele, vitaminele și antioxidanți fac aceste cosmetice să fie extrem de nutritive și eficiente în tratarea problemelor pielii.

            Cosmeticele bio sunt cele mai sigure pentru buna protejare a pielii tale

Fără substanțe chimice, aceste produse naturale de îngrijire a pielii sunt sigure pentru piele. Când începeți să le utilizați, veți observa o reducere drastică a reacțiilor alergice, iritații, mâncărimi sau acnee. Produsele bio pentru piele sunt fabricate din ingrediente naturale. Prin urmare, nu lasă o amprentă dăunătoare și reziduuri chimice asupra corpului.

Lipsite de orice substanțe chimice și făcute cu ingrediente pure, produsele pe bază de plante sunt mai eficiente pentru pielea umană. Acestea pătrund adânc în piele și arată rezultate vizibile fără efecte secundare.

Multe ingrediente chimice, cum ar fi petrolul, sunt produse dăunând mediului. Uneori, subprodusele de origine animală sunt utilizate și în cosmetică, ceea ce indică nesustenabilitate. Cu toate acestea, îngrijirea naturală a pielii este durabilă, ceea ce nu dăunează în niciun fel animalelor sau mediului.

Acum, că ai înțeles cât de important este să ai grijă de sănătatea pielii tale, avem ceva pentru tine! Organic îți oferă o gamă variată de produse cosmetice organice, care nu conțin substanțe chimice. Cei de la Organic consideră că mama natură are soluția pentru toate problemele tale cu pielea și părul. Având în vedere această viziune, aceste produse sunt realizate cu diferite secrete, despre care se crede că sunt mai eficiente decât noile formule de frumusețe de astăzi. Produsele Organic sunt non-toxice, sigure, blânde și derivate din plante.

Cosmeticele Organic nu conțin sulfați, siliconi, clorură de sodiu, petrol, DEA, uleiuri minerale, ftalați, propilenglicol, parabeni sau orice alți compuși chimici.

Dacă ai citit până în acest punct înseamnă că ai înțeles cum ar trebui să ai grijă de pielea ta.

 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro