Redactia.ro
Home » Știri » De ce boală suferă Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord. S-au luat măsuri extraordinare pentru salvarea lui

De ce boală suferă Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord. S-au luat măsuri extraordinare pentru salvarea lui

kim jong-un

Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-ar afla în stare vegetativă după ce a suferit o operație complicată la inimă, scrie o publicație japoneză. Dar informațiile despre starea de sănătate a liderului de la Phenian nu sunt clare.

CNN scria că starea lui Kim este extrem de gravă. Pe de altă parte, oficiali chinezi și sud-coreeni au transmis că acesta se află în afara oricărui pericol în urma operației la care a fost supus. Kim Jong-un a ajuns la spital după ce a suferit un accident cardiovascular, la începutul lunii, în timp ce se afla într-o deplasare prin țară. S-a prăbușit brusc ținându-se cu mâinile de piept.

Doctorul care era în delegație i-a dat primul ajutor și a mers cu el la spitalul din apropiere unde s-a ocupat și de operație, în vreme ce a cerut și asistența medicilor chinezi.  Procedura nu a reușit însă din cauza problemelor de obezitate ale lui Kim, dar și din cauza nesiguranței medicului nord-coreean, scrie publicația japoneză Shukan Gendai.

Cântărește cât un luptător de sumo

La 36 de ani e supraponderal. Cântărește 130 de kilograme la o înălțime de 1,67 m. Dar Kim Jong-un e mândru de asta. Și asta pentru că în Coreea de Nord există credința că este mai bine să fii gras decât slab.  În 2012, el s-a îngrășat atât de tare, încât a făcut un chist la una dintre glezne, care a fost nevoie să fie îndepărtat chirurgical.

Dictatorul nord-coreean provine dintr-o familie cu un istoric medical, care îl face vulnerabil și în fața noului coronavirus. bunicul și tatăl său au murit în urma unor atacuri de cord. Pe deasupra, părintele lui suferea și de diabet.

Kim jong-un are și obiceiuri mai puțin sănătoase: fumează patru pachete de țigări pe zi, mănâncă multă brânză elvețiană care e plină de grăsimi și bea vin. Potrivit Reuters, China a trimis o echipă ce include experți medicali în Coreea de Nord, pentru a-l consulta și consilia pe Kim Jong-Un.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: