Redactia.ro
Home » Stil de viață » De ce este bine să mănânci ciocolată în timp ce înveți

De ce este bine să mănânci ciocolată în timp ce înveți

Ce vă vine în minte când auziți cuvântul ciocolată?… De obicei, cuvântul care vă vine în minte este „unde?”.

Consumul de ciocolată oferă un impuls pentru starea ta de spirit și pentru sănătate

Potrivit unor studii realizate la Universitatea Loma Linda, consumul de ciocolată cu o concentrație mai mare de cacao, poate reduce semnificativ nivelul de stres. În afară de scăderea nivelului de stres, îți înviorează și memoria și sistemul imunitar.

Cacao este un antioxidant puternic cu proprietăți antiinflamatorii. Studiile au arătat că flavonoidele care se găsesc în cacao vă ajută creierul și inima.

Consumul de ciocolată fortifică de fapt răspunsul sistemului tău imunitar și, astfel, ajută la capacitatea organismului de a forma noi conexiuni neuronale.

1. Consumul de ciocolată vă poate ridica starea de spirit și vă face fericiți

Când te-ai bucura mai mult de timpul de studiu? Orice persoană preferă să studieze atunci când are o stare de spirit ridicată. Acum, știați că consumul de ciocolată vă poate ajuta să atingeți acel nivel de fericire de care aveți nevoie pentru a vă bucura de timpul de studiu? S-a dovedit că ciocolata (în special ciocolata neagră) sporește producția anumitor substanțe chimice numite endorfine. Endorfinele acționează oarecum ca o substanță chimică „de bine” care îți face creierul euforic, făcându-te astfel fericit. Acest sentiment poate fi comparat cu cel pe care îl simt fotbaliștii în timp ce fac ceea ce le place cel mai mult, să joace pe teren.

În plus, consumul de ciocolată ajută, de asemenea, la reducerea durerii și minimizează diferitele efecte negative care vin odată cu stresul.

2. Ciocolata îmbunătățește fluxul sanguin către creier

În cazul în care nu știați, creșterea fluxului de sânge către creier la momentul potrivit are capacitatea de a stimula activitatea la nivelul creierului pentru o perioadă de timp, în funcție de cât timp durează fluxul sanguin crescut. Într-un studiu realizat la Harvard Medical School, s-a demonstrat că 2 căni de ciocolată caldă au îmbunătățit fluxul sanguin către creier pentru o durată de timp care a durat aproximativ 2-3 ore.

S-a dovedit că un compus care se găsește în ciocolată, cunoscut sub numele de flavonoid, ajută la creșterea fluxului sanguin către creier, ceea ce, la rândul său, îl ajută pe consumatorul de ciocolată în următoarele moduri:

– Îi stimulează memoria și capacitatea de atenție
– Îmbunătățește timpul de reacție
– Își îmbunătățește, de asemenea, abilitățile de rezolvare a problemelor

Ultimul punct a fost pus acolo special pentru cei care întâmpină dificultăți în timpul studiului matematicii. Desfaceți o tabletă de ciocolată, devorați-o și înfruntați-vă problemele de matematică. S-ar putea ca de data aceasta să reușești să le rezolvi!

3. Ciocolata îmbunătățește concentrarea, memoria și învățarea

Pe lângă faptul că stimulează fluxul sanguin către creier, s-a dovedit că flavonoidele găsite în ciocolată se infiltrează și îmbunătățesc funcționalitatea zonelor creierului dotate cu funcții de memorie și învățare.

Ciocolata conține, de asemenea, o mică doză de cofeină. Nu suficient pentru a vă trimite adrenalina și a vă ține treaz toată noaptea, dar suficient pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți concentrarea, memoria și, cel mai important, pentru a vă ridica starea de spirit și a vă oferi acel sentiment euforic de care aveți nevoie pentru a vă bucura de timpul de studiu.

4. Ciocolata ameliorează stresul

Stresul este adesea subestimat și trecut cu vederea. Dacă mai mulți oameni ar ști toate daunele pe care stresul le provoacă creierului și efectele sale asupra sănătății generale a omului obișnuit, atunci poate că s-ar acorda mai multă atenție eliberării organismului de el.

Din fericire pentru tine, acum știi despre acest mic secret dăunător. Permiteți-mi să vă uimesc informându-vă că vă puteți elibera cu ușurință de stres consumând… ați ghicit, ciocolată! Ciocolata conține magneziu, un compus bine cunoscut pentru că ajută la relaxarea persoanelor. De fapt, magneziul este atât de eficient în ameliorarea stresului încât a fost numit „pastila originală de relaxare”.

Cercetările au arătat că magneziul lipsește, de obicei, din dieta noastră zilnică și că consumul de ciocolată poate ajuta la furnizarea unei cantități substanțiale de magneziu în organism. S-a spus că un consum suplimentar de ciocolată, și în extensie de magneziu, ajută, de asemenea, la îmbunătățirea stării de spirit, a memoriei și a concentrării.

5. Ciocolata ajută la protejarea creierului pentru o viață întreagă

Probabil că ați întâlnit diferite rapoarte privind descoperirile rezultate din utilizarea ciocolatei pentru a trata afecțiuni medicale asociate cu creierul, cum ar fi demența și accidentele vasculare cerebrale. Aceste descoperiri pot fi puse pe seama antioxidanților puternici care se găsesc în ciocolată, care s-au dovedit a diminua riscul de demență.

Putem fi prima generație care să îmbătrânească fără a avea funcții medicale legate de creier, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale, demența și Alzheimer pe care le aveau strămoșii noștri, dacă am consuma mai multă ciocolată din când în când, și ce loc mai bun pentru a face acest lucru decât în camera de studiu?

Acest punct ar putea fi util și pentru părinții noștri și pentru cei mai în vârstă, deoarece studiile au arătat că, cu cât mai multă ciocolată consumă persoanele în vârstă (denumite „seniori”), cu atât este mai mică probabilitatea ca acestea să dezvolte demență.

6. Pe termen lung, consumul de ciocolată te poate face mai deștept

În rezumat la toate punctele explicate mai sus, astfel, consumul de ciocolată îți poate îmbunătăți starea de spirit și capacitatea de a te concentra și de a asimila ceea ce studiezi, deoarece conține o mulțime de componente care ajută creierul să funcționeze așa cum ar trebui în sala de studiu.

Consumul de ciocolată te face mai deștept pe termen lung, deoarece îmbunătățirea continuă a capacității creierului poate ajuta creierul să atingă un nivel pe care anterior nu-l putea atinge fără ajutorul unei ciocolate fierbinți, sau a două tablete de ciocolată. Această îmbunătățire permanentă a creierului vă va face, fără îndoială, mai deștept.
Pentru ca acest lucru să fie și mai credibil, s-a dovedit că consumul de ciocolată sporește o trăsătură care a fost asociată cu o inteligență sporită – îmbunătățește plasticitatea creierului, fiind în același timp și „neuroprotectoare”.

Cu toate acestea, în timp ce consumul de ciocolată în timpul orelor de studiu îți va spori, fără îndoială, abilitățile de citire și de asimilare, modul în care consumul de ciocolată îți completează studiul depinde tot de tine.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: