Legumele sunt, în general, sănătoase și recomandate, dar unele sunt de-a dreptul pline de beneficii. Una dintre ele este spanacul, indicat pentru cei care vor să aibă un stil de viață sănătos. Are o mulțime de beneficii pentru sănătate și efecte miraculoase asupra sănătății, despre care puțini nici măcar nu știau până acum.
La ce ajută spanacul
Spanacul are o mulțime de beneficii pentru sănătate și ar trebui consumat în mod regulat. Din el ies o mulțime de preparate sănătoase și este și foarte bun atât proaspăt, dar și congelat corect, pentru că își păstrează proprietățile. Are, în primul rând, o mulțime de antioxidanți, iar printre cei mai cunoscuți se numără și luteina, beta-carotenul și vitamina C.
Este foarte versatil și se potrivește perfect în salate, gătit la abur sau chiar ca garnitură. Puțini știu câte feluri de mâncare pot fi preparate cu ajutorul lui și mai ales ce gust special dă preparatelor, chiar și în cantități mici.
Acumularea de antioxidanți duce la deteriorarea celulelor și la stres oxidativ. Astfel, contribuie major la afecțiunile cronice precum cancerul, bolile de inimă și diabetul de tip doi și menține celulele sănătoase. În plus, are și o cantitate mare de potasiu, care relaxează vasele de sânge și împiedică apariția unor boli grave de inimă.
Efectele pe care nu știai că le are spanacul
Spanacul este foarte bun și pentru copii, încă de pe vremea când încă se află în pântecul mamei. Studiile au arătat că acidul folic, care se găsește în spanac, este esențial în dezvoltarea fetușilor și îi ajută să crească bine și sănătos. Acidul folic pe care îl conține împiedică apariția unor malformații congenitale, cum ar fi spina bifida.
Spanacul mai conține și folați, care contribuie la protejarea sistemului nervos delicat. În plus , are o cantitate mare de vitamina A, complet necesară pentru creșterea fătului, dar mai ales pentru bunăstarea atât a mamei, cât și a copilului.
Spanacul ar trebuie să fie nelipsit din alimentația mamei chiar și după ce se naște copilul, putând fi introdus în alimentația acestuia încă din primele luni de viață, imediat după diversificare. Are efecte minunate asupra sistemului osos, mai ales pentru cei care se nasc cu malformații în acest sens și urmează tratamente.