Redactia.ro
Home » Știri » Alimentele pe care trebuie să le consumi dacă vrei să ai un creier sănătos. Brahmi are efecte miraculoase

Alimentele pe care trebuie să le consumi dacă vrei să ai un creier sănătos. Brahmi are efecte miraculoase

dieta pentru creier sanatos

Odată cu înaintarea în vârstă fiecare dintre noi trebuie să acorde un plus de atenție semnalelor pe care le transmite organismul. Așa cum avem grijă de corpul nostru, făcând sport și consumând preparate cât mai puțin procesate, în același mod trebuie să avem grijă și de psihic, căci odată cu înaintarea în vârstă poate apărea declinul congnitiv.

Conform medicului nutriționist Anjali Mukerjee, alimentele pe care le consumăm pot avea un efect direct asupra sănătății creierului, așadar este important să selectăm cu atenție produsele pe care le consumăm zi de zi.

„Alimentele pe care le consumăm pot avea un impact mare asupra structurii și sănătății creierului nostru. Prin urmare, o dietă care stimulează creierul poate sprijini funcțiile acestuia atât pe termen scurt, cât și pe termen lung și pot îmbunătăți sarcinile mentale, cum ar fi memoria și concentrarea”, a declarat Anjali Mukerjee.

Alimentele care contribuie la sănătatea creierului

Conform nutriționistului trebuie să consumăm alimente bogate în lecitină, un nutrient esențial pentru sănătatea creierului. Lecitina se află în componența grâului, gălbenușului de ou, dar și a nucilor sau boabelor de soia. Nici colina nu trebuie să lipsească din meniu dacă dorim să avem un creier sănătos. Ea poate fi regăsită în fructe, în fructele de mare, în pește, în ouă, în legume crucifere, dar și în carnea de vită, pui sau curcan și lactate.

Ierburile ayurvedice, precum brahmi, așa cum este cunoscută publicului Bacopa monnieri, și shankhpushpi contribuie la rândul lor la sănătatea creierului și la funcționarea normală a acestuia. Bahmi funcționează ca un adaptogen, ajutând organismul să se adapteze unor situații stresante, stimulând memoria pe termen lung și îmbunătățind capacitatea de reținere a informațiilor noi.

În plus, planta ajută la ameliorarea simptomelor bolii Alzheimer datorită prezenței compusului care este responsabil de deteriorarea creierului, iar bacozidele conținute de această plantă ajută la reconstruirea țesuturilor creierului.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini