Redactia.ro
Home » Știri » De ce este bine să stropești roșiile cu bicarbonat de sodiu

De ce este bine să stropești roșiile cu bicarbonat de sodiu

Cum se spală, de fapt, fructele și legumele.

Este stiut faptul ca bicarbonatul de sodiu este un ingredient extraordinar pentru plante si gradina. Specialistii in domeniu explica de ce este nevoie ca rosiile sa fie stropite cu bicarbonat de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu este des intalnit in diverse retete de prajituri. Insa, putina lume stie ca proprietatile acestui ingredient face minuni pentru gradina de zarzavaturi, in special pentru rosii. In primul rand, bicarbonatul de sodiu este funicid natural, dar si un insecticid foarte bun. Astfel ca, puteti dizolva bicarbonat de sodiu intr-un litru de apa, ca mai apoi sa pulverizati solutia pe tomatele din gradina. Plantele de gradina sufera din cauza mucegaiului alb, insa, cu ajutorul unei solutii pe baza de bicarbonate de sodiu, boala aceasta poate fi stopata. Mai mult decat atat, mirosurile neplacute din gradina pot fi eliminate extrem de usor, daca folositi bicarbonat de sodiu, adaugat in ingrasamant.

Indulceste rosiile cu bicarbonat de sodiu

Un alt aspect de luat in seama cu privire la bicarbonatul de sodiu, pe care multi gradinari deja il cunosc, se refera la proprietatile bicarbonatului de sodiu si efectele sale pentru rosii. Tomatele pot fi indulcite daca adaugati bicarbonat de sodiu la radacina plantei. Bicarbonatul de sodiu reduce aciditatea si aduce un plus de dulceata rosiilor. Mai mult, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, tomatele devin mai suculente.

Ingalbenirea prematura a frunzelor se stopeaza cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Un alt beneficiu interesant este acela ca bicarbonatul de sodiu ajuta la pastrarea culorii verzi a frunzelor de tomate, evitand astfel ingalbenirea premature a lor. Specialistii in gradinarit spun ca un astfel de tratament, pe baza de bicarbonat de sodiu se poate face o data la doua saptamani, in functie de starea plantelor si a solului.

Este stiut faptul ca bicarbonatul de sodiu este un ingredient extraordinar pentru plante si gradina. Specialistii in domeniu explica de ce este nevoie ca rosiile sa fie stropite cu bicarbonat de sodiu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: