Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu ar trebui să dormi pe partea dreaptă? Ficatul are de suferit dacă faci asta

De ce nu ar trebui să dormi pe partea dreaptă? Ficatul are de suferit dacă faci asta

dormit

Fiecare dintre noi știe cât de important este un somn odihnitor pentru starea bună de sănătate, însă stresul cotidian și factorii externi contribuie uneori la perturbarea acestuia. În plus, și poziția în care dormim poate influența în mod negativ sau pozitiv starea de spirit cu care ne trezim, susțin medicii. Iată de ce nu ar trebui să dormim niciodată pe partea dreaptă!

De ce nu ar trebui să dormi pe partea dreaptă? Ficatul are de suferit dacă faci asta

Dormitul pe o parte prezintă o serie de avantaje, mai ales pentru persoanele care suferă de dureri puternice de spate. Somnul pe o parte a corpului, cu o mâna sub pernă, cu picioarele ușor îndoite este recomandat celor care se confruntă cu arsuri la stomac sau reflux gastroesofagian. Cu toate acestea, medicii ne sfătuiesc să evităm să dormim pe partea dreaptă.

Pe lângă faptul că avantajează digestia, dormitul pe partea stângă poate ajuta inima să pompeze sângele mai eficient în corp. Pe de altă parte, dormitul pe partea dreaptă face ca presiunea corpului îngusteze vasele de sânge și să împiedice sângele să circule corespunzător.

Deoarece ficatul este situat în partea dreaptă a corpului, dormitul pe această parte pune mai multă presiune asupra acestui organ esențial și poate conduce, în cele din urmă, la congestie hepatică.

Ce se întâmplă dacă nu dormim suficient?

Dacă nu dormim suficient atunci riscăm să ne îmbolnăvim de oboseală cronică, iar acest lucru este extrem de dăunător organismului pentru că oboseala cronică nu poate fi tratată cu ușurință. Lipsa orelor suficiente de somn ne poate crea stări de confuzie, amețeală și aduce în pragul bolilor psihice, susțin medicii.

„Simptome depresive, probleme care țin de anxietate, atacuri de panică. Problemele se cronicizează și în felul acesta ajung, la un moment dat, după câteva săptămâni sau luni de suferință, chiar să determine tabloul unei boli psihice”, explică psihiatrul Alexandru Aricescu. „Creierul nostru este ca un calculator performant și chiar și cele mai performante calculatoare au nevoie de odihnă. Atunci când îl suprasolicităm, el dă eroare”, a completat medicul.

„Acea starea de oboseală care apare după o noapte cu probleme nu face decât să ne strice ziua. Pot să apară probleme de comportament, o stare de irascibilitate. Atunci când sunt mai multe nopți în care avem o deprivare de somn sau nu ne odihnim cum trebuie, întreg organismul are de suferit și eficiența de la muncă scade”, concluzionează medicul psihiatru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: