Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu au bucureștenii apă caldă? Anunțul făcut de Nicușor Dan

De ce nu au bucureștenii apă caldă? Anunțul făcut de Nicușor Dan

De ce nu au bucureștenii apă caldă_

De ce nu au bucureștenii apă caldă? Primarul Capitalei, Nicușor Dan a vorbit despre problema cu care se confruntă bucureștenii de câteva zile, și anume  avarie la rețeaua de termoficare. Edilul susține că în acest moment trebuie să fie introduse în rețea 2.500 de tone de apă pe oră, adică de trei ori mai mult decât în ultimii patru ani.

De ce nu au bucureștenii apă caldă? Anunțul făcut de Nicușor Dan

De ce nu au bucureștenii apă caldă? Bucureștenii s-au cam săturat de situația prin care sunt obligați să treacă din cauza sistemului. Mai exact, aceștia nu mai au apă caldă de câteva zile, cu toate că suntem în luna ianuarie și meteorologii anunță temperaturi scăzute. De ce nu au bucureștenii apă caldă?

Enervați la culme de această situație, bucureștenii le cer explicații celor competenți. Recent, primarul Capitalei, Nicușor Dan a vorbit despre această problemă care îi afectează pe bucureșteni. Conform acestuia, pentru problemele cu termoficarea din București, responsabilă este fosta administrație a Capitalei, iar în acest moment, trebuie introduse în rețea 2.500 de tone de apă pe oră, adică de trei ori mai mult decât în urmă cu patru ani. Întrebat în cadrul emisiunii “Actualitatea”, care este strategia ca bucureștenii să aibă din nou apă caldă, edilul Bucureștiului a declarat că de vină este instalația, iar aceasta nu poate fi reparată iarna. : ”Vreau să spun foarte clar că întreaga responsabilitate pentru ce se întâmplă iarna asta aparține fostei administrații. Există un indicator foarte clar, care e foarte ușor de înțeles. Cu cât ai găuri mai multe, cu atot trebuie să pui în instalație mai multă apă și există un indicator care măsoară câtă apă se pune în instalație. La nivelul anului 2016, cantitatea de apă care trebuia introdusă în instalație era de 800 de tone pe oră, la nivelul anului 2020-2021 cantitatea de apă pe care trebuie să o introducem în rețea este de 2.500 de tone pe oră, adică de trei ori mai mult, adică avem de trei ori mai multe găuri. Asta înseamnă că riscul de avarie este mai mare și pierderea de agent termic este mai mare. Suntem la limită.

Lucrările de reparație nu pot să fie făcute când ai un sistem la limită cum este cel pe care îl avem noi. Nu poți să faci înlocuiri de conductă iarna pentru că există niște rute alternative, numai că vei pune pe ele așa multă presiune că sigur vor crăpa. Nu e ceva ce putem să facem iarna”, a spus Nicușor Dan.

Oamenii vor rămâne în continuare fără apă caldă

Acesta a mai spus că ceea ce se poate face acum este să se intervină cât mai repede atunci când apar probleme sau avarii. De asemenea, primarul general al Capitalei a specificat că tot ceea ce a făcut în două luni și jumătate de mandat, a fost să obțină finanțarea pentru intervențiile ulterioare. Mai exact, a semnat contractul pentru 300 de milioane de euro, a obținut includerea în PNRR a încă 200 milioane de euro, pentru a schimba o treime din rețea și a obținut de la Guvern compensarea a 320 milioane, pentru a plăti datoriile către ELCEN. La finalul săptămânii trecute, mii de bucureșteni au rămas fără apă caldă și căldurp din cauza a două avarii la rețeaua termică pe magistrala 1, iar cei mai afectați sunt locuitorii din Sectoarele 2 și 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: