Redactia.ro
Home » Știri » Mii de bucureșteni fără apă caldă și căldură! Caloriferele sunt bocnă, iar facturile mai mari

Mii de bucureșteni fără apă caldă și căldură! Caloriferele sunt bocnă, iar facturile mai mari

Este o iarnă extrem de grea pentru mii de bucureșteni! Oamenii îngheață de-a binelea în casă, din cauză că nu au căldură și apă caldă. Caloriferele sunt bocnă și sunt nevoiți să se spele la lighean, în timp ce facturile li s-au mărit, având în vedere toată această situație.

Mii de bucureșteni fără apă caldă și căldură! Calorifere bocnă și facturi mai mari

Mii de bucureșteni nu au apă caldă și căldură încă! Asta în situația în care vremea este tot mai friguroasă, în ultima vreme. Oamenii îngheață în propriile case, iar caloriferele sunt bocnă. De altfel, încălzesc apă la aragaz și se spală la lighean. Însă, având în vedere toată această situație, facturile li s-au majorat, transmite realitatea.net.

Pentru a nu îngheța de tot, oamenii se îmbracă cum pot ei mai gros în apartamentele unde locuiesc. Este și cazul unei locatare pe nume Elena Caracaș, dintr-un bloc de pe Calea Griviței. Femeia a mărturist că încălzește apă într-un ibric pentru a-și putea face treburile prin casă.

 ”E rece apa de-ți îngheață mâna! De azi de dimineata nu avem apa calda si caldura. Și caldura nefiind sigur ca stai imbracat mai gros ca astea sunt conditiile. Am dat drumul la aeroterma pe caldura. Nu face fata aeroterma si in dormitor. Stau cu apa sa incalzesc intr-un ibric ca sa spal un vas ca e apa rece, mai rece decat e afara acum”, spune Elena Caracaș, locatară din București.

Oamenilor li s-au mărit facturile la energie electrică

Și cum nu se poate încălzi de la centrală, femeia folosește mijloace care presupun consum de energie electrică, iar din această cauză facturile la curent i s-au mărit: ”Pe luna asa cand a fost cam cu 10 lei, 10-12 lei mai mult. La preturi nu te iarta nimeni”.

De luni bune sunt avarii la rețeaua de termoficare. În zadar încearcă cei responsabili să le repare, căci rețeaua este foarte veche. La începutul lunii noiembrie, Nicușor Dan, primarul general a semnat un contract de finanțare pentru pentru reabilitarea a 210 kilometri de conducte din rețeaua primară de termoficare.

”Nu putem să facem mai mult  decât am spus că vom face în campania electorală, din păcate. Există un indicator. Acest indicator este câtă apă se pierde, așa numita apă de adaos. Această cantitate de apă este de trei ori mai mare decât acum 3 ani și este cu 50% mai mare față de acum un an. Țevile din București au cu 50% mai multe găuri decât acum un an și de trei ori mai multe găuri decât acum 3 ani.

Asta este situația pe care am moștenit-o. Oricum sistemul ăsta mergea târâindu-se de ani de zile, s-a mai adăugat o chestiune – erau niște lucrări, tot de cârpeală, care s-a făcut în fiecare an vara și care anul acesta nu s-a făcut și aici este vina clară a fostei administrații, nu mai fac polemici politice că nu mai avem alegeri, dar este clar vina fostei administrații că toată această vară nu s-au făcut acele lucrări de mentenanță, de cârpeală care trebuiau făcute”, a precizat Nicușor Dan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: