Redactia.ro
Home » Știri » Zeci de mii de bucureșteni au rămas fără apă caldă și căldură

Zeci de mii de bucureșteni au rămas fără apă caldă și căldură

Sute de străzi și bulevarde din Capitală au rămas, astăzi, fără căldură și apă caldă. Zeci de mii de bucureșteni îngheață de frig în apartamente, în urma unei avarii raportate de Termoenergetica.

 

Bucureșteni ținuți în frig și fără apă caldă

Zeci de mii de bucureșteni au rămas fără apă caldă și căldură, după ce Termoenergetica a raportat avarii și livrarea agentului termic sub parametri.

Termoenergetica a anunțat că a oprit furnizarea de apă caldă în toate sectoarele Capitalei, pe sute de străzi și bulevarde, pentru remedierea mai multor avaraii apărute la rețeaua primară. Nu este prima dată când sute de mii de bucureșteni au fost lăsați fără apă caldă și căldură.

Lista imobilelor din București care au rămas fără apă caldă și căldură se întinde pe 28 de pagini, peste 3.400 de blocuri și instituții din București fiind lăsate fără apă caldă și căldură. Peste 75% dintre aceste imobile sunt situate în sectoarele 2 și 3 ale Capitalei, potrivit datelor oficiale ale Termoenergetica, scrie economica.net.

Peste 1.500 de imobile lăsate fără căldură și apă caldă sunt în sectorul 3 al Capitalei, în jur de 1.000 de imobile sunt în sectorul 2, în timp ce în sectorul 5 sunt peste 375 de imobile afectate, iar în sectorul 1 sunt aproximativ 240 de imobile. Cele mai puține avarii sunt raportate în sectorul 4, potrivit sursei citate.

 

Cum este situația pe sectoare

În sectorul 1 al Capitalei sunt raportate două avarii la rețeaua primară. O avarie este raportată pe strada Iancu de Hunedoara, la nr. 64 si alta pe Calea Grivitei, nr. 168. Bulevardul Magheru, Calea Dorobanti, bulevardul Iancu de Hunedoara si alte strazi din zona nu au apa calda sau caldura.

În sectorul 1, peste 25 de străzi au rămas fără apă caldă și căldură. Însă, Termoenergetica a anunțat că avariile vor fi rezolvate până la finalul zilei de marți, 8 decembrie.

În sectorul 2 al Capitalei, situația este mai gravă. Mii de apartamente nu au apă caldă și căldură, Caloriferele sunt reci, iar apa care curge la robinet este din ce înn ce mai rece. Situația este raportată pe sute de străzi din acest sector. Printre acestea se numără și Soseaua Colentina, Cale Mosilor, Soseaua Stefan cel Mare, Strada Barbu Vacarescu, Soseaua Mihai Bravu, bulevardele Chisinau si Basarabia. Însă, alte zeci de strazi adiacente se afla in acceeasi situatie.

În sectorul 3, căldura și apa caldă este livrată sub parametri pe mai multe străzi și bulevarde, printre care și  bulevardul Chisinau, soseaua Mihai Bravu, Calea Calarasi, strada Baba Novac, bulevardul Camil Ressu, bulevardul Liviu Rebreanu si Calea Vitan.

În sectorul 4 se remediază deja o avarie. Termoenergetica estimează că reparațiile ar trebui să fie gata până la ora 24.00, marți, 8 decembrie. Apa caldă și căldura sunt oprite pe bulevardul Tineretului, Calea Vacaresti si strazile Pridvorului, Costache Stamate, Baladei si Caramidarii de Jos.

În sectorul 5, zonele cele mai afectate sunt bulevardul Unirii, strada Natiunile Unite, Calea Rahovei, strada Drumul Sării si bulevardul Libertății.

În sectorul 6, căldura și apa caldă au fost oprite pe bulevardul Timișoara, iar apa caldă și căldura se livrează sub parametri, în special pe bulevardul Drumul Taberei.

De-a lungul listei cu imobile apar și explicațiile pentru oprirea căldurii și a apei calde, precum “remediere avarie rețea primară”, “parametri insuficienți de funcționare a agentului termic”, “parametri insuficienți CET Sud”, ultimele două explicații fiind mai des întâlnite.

Problemele în alimentarea cu agent termic au apărut în unele imobile de pe data de 5 decembrie.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: