Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu e bine să alegi primele produse de pe raftul magazinului

De ce nu e bine să alegi primele produse de pe raftul magazinului

De ce nu e bine să alegi primele produse de pe raftul magazinului

Iată de ce nu este bine să alegi primele produse de pe raftul magazinului, conform unor specialiști în domeniul alimentar. Acest lucru o să te ajute de aici înainte dacă o să ții cont de el.

De ce nu e bine să alegi primele produse de pe raftul magazinului

Foarte mulți dintre noi, atunci când mergem la magazin, luăm de pe raftul magazinului primul produs, cel așezat în fața celorlalte. Nu ne-am întrebat niciodată, poate, dacă ordinea lor are vreo importanță. Iată că are.

Într-un magazin, nimic nu e pus la întâmplare, teoretic. Totul e bine gândit, astfel încât marfa să atragă și clienții să cumpere cât mai multe produse. Sunt tehnici de marketing pe care mulți nu le cunosc pentru că nu lucrează în domeniu.

Unul dintre secretele pe care trebuie să îl știi are legătură cu regula FIFO, care înseamnă primul intrat, primul ieșit. Mai exact, produsele care sunt livrate primele în magazine ajung să fie și primele vândute. Alimentele cu termen de expirare mic se află, de obicei, pe locurile din față ale rafturilor pentru a se vinde cât mai repede și pentru a nu rămâne în stoc. Prin urmare, produsele proaspete stau mai în spate.

Comercianții nu le spun clienților acest lucru pentru că este în avantajul lor să fie achiziționate toate alimentele. La fel, această tactică e valabilă și când vine vorba de restaurante și cofetării.

O altă metodă de „păcălit” cumpărătorul: o să observați că produsele pentru copii de pe rafturi sunt deseori expuse la nivelul ochilor celor mici. Nu e greu de înțeles de ce, nu?

Pe de altă parte, pe rafturile de jos stau întotdeauna produsele ieftine și voluminoase, iar pe cele de sus – băuturi spirtoase și bere -, menite să atragă atenția bărbaților.

Pe lângă casa de marcat stau produse cum ar fi şerveţelele umede sau nazale, gume de mestecat și mici ciocolate, iar unul dintre rolurile esențiale pe care casa de marcat il mai îndeplinește este acela de a mai vinde ceva în ultima clipă, adică exact unul dintre produsele enumerate mai adineauri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: