Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu e bine să bei bere pe caniculă. Evită să mai faci asta de aici înainte

De ce nu e bine să bei bere pe caniculă. Evită să mai faci asta de aici înainte

De ce nu e bine să bei bere pe caniculă. Evită să mai faci asta de aici înainte

Iată de ce nu e bine să bei bere pe caniculă, potrivit unui medic. Iată informații care îți pot fi de mare ajutor și, dacă le pui în practică, te vor ajuta să te simți mai bine pe toată perioada sezonului cu temperaturi ridicate.

De ce nu e bine să bei bere pe caniculă. Evită să mai faci asta

Consumul de alcool în zilele foarte călduroase de caniculă poate avea efecte negative asupra organismului și asta din cauza impactului pe care alcoolul îl are asupra hidratării corpului și a capacității acestuia de a regla temperatura.

Alcoolul deshidratează, ceea ce poate fi periculos, evident, mai ales când este extrem de cald. Deshidratarea poate duce la o serie de probleme, inclusiv amețeli, oboseală, dureri de cap și, în cazuri grave, poate duce la îngrijire medicală de urgență.

Specialiștii spun că berea are o acţiune directă asupra hormonului antidiuretic, un hormon care are rolul în organism de a menţine apa. Acest alcool inhibând hormonul antidiuretic, organismul nostru va avea liber la eliminat apa, a relatat adevarul.ro.

„Cantitățile mici de bere să zicem că nu fac rău. Important e să se oprească persoana respectivă la cantități mici de bere. Oricum, alcoolul consumat pe căldură accentuează deshidratarea. Și e nevoie de și mai multă apă ca el să fie eliminat din organism, pentru că organismul nostru îl percepe ca pe un lichid care trebuie eliminat. Berea, dar cu atât mai mult vinul sau alcoolul cu mai multe grade. Așa încât, cantitatea de apă pe care trebuie să o consumăm după bere sau după vin este mai mare. Se poate bea bere, dar în cantități mici”, a explicat dr. Diana Cimpoeșu, coordonat UPU SMURD Iași.

Prin urmare, în zilele foarte calde, este important să vă păstrați bine hidratat și să evitați consumul excesiv de alcool. În loc de asta, optați pentru apă, băuturi care conțin electroliți sau alte lichide non-alcoolice. De asemenea, este recomandat să stați la umbră.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: