Redactia.ro
Home » Stil de viață » De ce nu e indicat să păstrezi bonurile de la cumpărături în portofel. Schimbă acest obicei și vei vedea schimbări

De ce nu e indicat să păstrezi bonurile de la cumpărături în portofel. Schimbă acest obicei și vei vedea schimbări

Credințele legate de bani se regăsesc în diverse culturi globale și influențează adesea modul în care oamenii își gestionează finanțele. Mulți adoptă anumite ritualuri sau obiceiuri financiare în care au încredere deplină. Există numeroase astfel de legende, una dintre ele susținând că păstrarea bonurilor în portofel ar fi nefavorabilă. Abandonând acest obicei, s-ar putea să observi diferențe notabile.

De ce să nu ții bonurile în portofel

Se crede că a păstra bonurile în portofel ar putea atrage cheltuieli neașteptate, făcându-te să cheltui mai mult în loc să economisești. Astfel, se recomandă păstrarea bonurilor în geantă, borsetă sau alt loc, iar portofelul să nu fie vreodată lipsit de bani.

Tradiția greacă sugerează că ar fi bine să avem mereu câteva monede în portofel pentru a evita ca acesta să rămână gol. Ideea principală este că banii atrag alți bani. Această credință s-a extins global și afectează chiar și modul în care oamenii își gestionează conturile bancare: mulți greci consideră că un sold bancar care ajunge la zero poate aduce nenorociri. O altă practică este să păstrezi o bancnotă în portofel, neatinsă, care se presupune că va aduce prosperitate.

De ce să ții o monedă cu o gaură în portofel

În anumite tradiții, monedele perforate sunt văzute ca aducătoare de noroc și prosperitate. Astfel, unii oameni le folosesc ca amulete sau le așează în portofeluri sperând să atragă bunăstare financiară.

În tradiția chineză, portofelul de culoare roșie este văzut ca un aducător de noroc și bunăstare. Se crede că dacă îți păstrezi banii într-un astfel de portofel, vei atrage bogăția și te vei proteja de posibilele dificultăți financiare. Această practică este populară, în special, în perioada Anului Nou chinezesc.

În Filipine, la fel ca și la noi, o credință veche susține că nu ar trebui să măturăm seara, deoarece ar putea aduce lipsuri materiale și dificultăți financiare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: