Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu poartă Prințul Harry ținută militară la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, deși la priveghiul bunicii i s-a permis FOTO

De ce nu poartă Prințul Harry ținută militară la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, deși la priveghiul bunicii i s-a permis FOTO

GALERIE FOTO (4)

Prințul Harry a ajuns la catedrala Westminster Abbey, unde au loc funeraliile Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a, îmbrăcat în civil și nu în uniforma militară. Iată motivul pentru care nu i s-a permis această disctincție!

De ce nu poartă Prințul Harry ținută militară la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este condusă astăzi pe ultimul său drum. Înmormântarea va avea loc astăzi, la ora 19:30 (21:30, ora României), în cadrul unei ceremonii private, în capela St. George a Castelului Windsor, la finalul ceremoniilor funerare de stat organizate dimineața, la Westminster Abbey din Londra. Regina va fi înmormântată în cripta Capelei Saint George din Windsor, alături de soțul său, ducele de Edinburgh, care a murit anul trecut.

Deși Prințului Harry i s-a permis de către Regele Charles al III-lea să poarte uniforma militară la priveghiul bunicii sale pe care cei opt nepoți ai reginei Elisabeta l-au ținut în weekend, astăzi, în ziua definitorie de rămas bun, s-a prezentat în ținută de civil. Acesta a sosit la Westminster Hall, purtând un sacou de costum negru la care a adăugat diversele sale medalii și pantaloni gri cu dungi.

Motivul care stă la bază este acela că Prințul Harry nu mai este membru activ al Familiei Regale, iar prin urmare protocolul regal îi interzice uniforma militară.

Fără îndoială, aceasta este o lovitură uriașă pentru ducele de Sussex, care a servit timp de 10 ani, fiind veteran al Războiului din Falklands.

Prințul Harry a fost deposedat de titlurile sale militare

Prințul Harry a fost deposedat de titlurile sale militare atunci când a renunțat la calitatea de membru activ al Familiei regale în anul 2020.

Acesta nu a fost singurul membru al familiei care s-a îmbrăcat într-un costum de civil în locul uniformei sale militare, deoarece nici Prințului Andrew nu i s-a permis să poarte ținuta oficială la funeraliile Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: