Redactia.ro
Home » Stil de viață » De ce nu se bea cafeaua pe stomacul gol. Ce probleme cauzează

De ce nu se bea cafeaua pe stomacul gol. Ce probleme cauzează

Ingredientul care trebuie neapărat adăugat în cafea pentru efecte miraculoase

E bine să bem cafea pe stomacul gol? Ce spun ultimele studii despre efectele secundare ale cafelei. Este una dintre cele mai savurate băuturi, încât în unele țări este situată pe locul doi, când vine vorba despre consum, după apă.

De ce nu se bea cafeaua pe stomacul gol

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi. În multe țări din lume, aceasta ocupă locul doi, după apă, atunci când vine vorba de consumul ei. Multe persoane au obiceiul de a bea cafea pe stomacul gol, ceea ce nu este tocmai în regulă pentru organism. Cofeina poate cauza probleme majore pe partea intestinală, dar și pe partea hormonală, a explicat terapeutul nutrițional Olivia Hedlund. Este bine de știut faptul că are aciditate și tocmai din acest motiv, cafeaua este dură pentru un stomac gol, au mai spus specialiștii. Nu este exclus faptul că, tot din această pricină, cafeaua induce corpul într-o stare de stres și dăunează hormonilor. Terapeutul străin recomandă ouă, lactate, fructe de pădure, mere sau pere înainte de consumarea cafelei.

@liv.ingwell We love a good coffee but not on an empty tummy ☕️ #coffeetiktok #coffeetok #hormonalimbalance #guthealthtips ♬ original sound – Olivia Hedlund

Sfatul specialistei

Terapeuta este de părere că nu este bine să bei cafeaua pe stomacul gol, căci te joci cu hormonii. „Dacă bei cafea la prima oră pe stomacul gol, oprește-te și ascultă. Te joci cu hormonii tăi. Cafeaua nu doar că este acidă, dar este dură pentru stomac dimineața și induce o stare de stres corpului, elimină cortizolul și ne agită”, susține terapeutul.

Specialista a mai spus că avea probleme cu acneea și nu știa din ce cauză. Acum, aceasta mănâncă ceva înainte să-și bea cafeaua. „Obișnuiam să beau mai multe cești de cafea pe stomacul gol, mă simțeam în vârful lumii, apoi aveam probleme cu acneea din cauza hormonilor și mă întrebam de ce. Pentru că organismul se stresează. Mănâncă un pic înainte să bei cafeaua. Promit că vei simți diferența”, a mai spus ea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: