Redactia.ro
Home » Știri » De ce nu vrea Melinda, fata de 13 ani din Sighetu Marmației, să se întoarcă la famiia sa. Ce le-a spus angajaților DGASPC

De ce nu vrea Melinda, fata de 13 ani din Sighetu Marmației, să se întoarcă la famiia sa. Ce le-a spus angajaților DGASPC

Pe parcursul a șase zile, o familie a experimentat o serie de evenimente traumatizante dificil de înțeles pentru cei care nu au trecut prin situații similare. O fată în vârstă de doar 13 ani a dispărut, iar după o perioadă intensă de căutări, a fost găsită. Cu toate acestea, după găsirea fetei, au apărut informații noi, mai ales în ceea ce privește mărturisirile fetei de 13 ani din Sighetul Marmației în fața angajaților DGASPC, iar reprezentanții instituției au anunțat că fata va fi supusă unei expertize psihiatrice.

De ce nu vrea Melinda, fata de 13 ani din Sighetul Marmației, să se întoarcă la famiia sa

După o perioadă de căutări, micuța a fost în cele din urmă găsită, datorită eforturilor unui polițist local, care se întâmplă să fie și șeful Poliției Locale din zonă, în conformitate cu informațiile furnizate de Comisarul-șef de poliție Mihai Gherman, inspectorul șef al IPJ Maramureș, în cadrul unor declarații pentru presă. Fata a fost găsită în casa unui bărbat în vârstă de 34 de ani, numit Laurențiu Laurian Rus.

De îndată ce a fost localizat, individul a fost arestat, dar evenimentele par a fi mai complicate decât s-a crezut inițial. Descoperirile dintr-un jurnal al fetei aruncă lumină asupra acestui scandal, dezvăluind că de fapt fata a fugit de acasă. Mai mult decât atât, angajații DGASPC afirmă că fata le-ar fi dezvăluit motivele gestului său, care includ conflictele constante din familia sa, în special cele dintre părinți, conform surselor din cadrul instituției, care susțin că ea a afirmat că „nu a mai suportat certurile dintre ei”.

Reprezentații DGASPC au cerut o experiză psihiatrică

Reprezentanții DGASPC au preluat cazul după găsirea fetei, cu scopul de a investiga circumstanțele evenimentelor și motivele care au dus la situația respectivă. După aprofundarea informațiilor cu privire la contextul familial al fetei, directorul DGASPC a anunțat că se intenționează efectuarea unei expertize psihiatrice asupra micuței pentru a evalua starea sa de spirit. Acest demers are ca scop înțelegerea mai profundă a stării ei psihologice.

„Noi vrem să cerem o expertiză psihiatrică. Să vedem ce se întâmplă şi în familia fetei şi să vedem dacă acceptă să se întoarcă în familie.

Dacă totul este în regulă, ar fi mai bine pentru copil să revină în familie, dacă neînţelegerile sunt mărunte şi nu o afectează grav şi nu o pun pericol.

Dacă nu, vom vedea ce e mai bine pentru ea şi se poate institui o măsură adecvată”, a declarat, joi, pentru News.ro, directorul DGASPC Maramureş, Silviu Ungur.

După o săptămână de la dispariția sa de acasă, întreaga familie și autoritățile locale au pornit în căutarea fetei, fără să știe că aceasta se ascunsese în casa unui alt bărbat, în vârstă de 34 de ani.

Laurențiu Laurian Rus a fost ulterior arestat și în timpul audierilor, unde a fost acuzat de agresiune sexuală, el a negat acuzațiile și a afirmat că nu a abuzat-o pe fată. A declarat că „Ea a dorit să fim împreună! Și am fost de acord! I-am spus să-și continue școala și să meargă mai departe!”, o afirmație susținută de declarațiile fetei și de informațiile găsite ulterior de polițiști în ceea ce se numește jurnalul acesteia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: