Redactia.ro
Home » Știri » De ce pisicile miaună și câinii latră. Răspunsul, pe scurt: evoluţia

De ce pisicile miaună și câinii latră. Răspunsul, pe scurt: evoluţia

Românii care locuiesc la bloc nu vor mai putea deține animale de companie. Sentința care va întrista proprietarii de câini și pisici

Iată de ce pisicile miaună și câinii latră, conform unui studiu care a analizat impactul evoluţiei asupra corzilor vocale.

De ce pisicile miaună și câinii latră. Răspunsul, pe scurt: evoluţia

De ce pisicile de casă sau de oraș miaună. Așa cum se știe deja, pisicile de casă se înrudesc cu leii, tigrii, leoparzii, gheparzii, panterele şi cu pumele de azi, toate având un strămoş felin comun care este de mult timp dispărut. Totuși, toate aceste feline mari, enumerate, rag, dar nu miaună. Pe de altă parte, cum știm deja, pisicile de casă miaună.

Strămoşii preistorici ai acestor pisici de casă sau de oraș erau animale sălbatice și singuratice și comunicau prin miros de la distanţă, transmiţând că şi-au marcat teritoriul. Nu trebuiau să se întâlnească faţă în faţă. Așa se face că, ulterior, pisicile domesticite la sfârşitul mezoliticului trebuiau să comunice cumva pentru a-şi exprima nevoile şi sentimentele faţă de mamele lor, dar şi faţă de oameni. Pisicile domestice şi-au adaptat vocalizarea pentru a fi mai plăcute faţă de îngrijitorii lor umani, a relatat Mediafax. O modalitate de comunicare vocală plăcută întăreşte capacitatea pisicilor de a-şi convinge îngrijitorii să le ofere ceea ce îşi doresc, așa că astfel a apărut termenul de miau manipulator, conform sursei menționate.

De ce latră câinii. Câinele domestic face parte din marea familie în care sunt incluşi lupul, ursul, vulpea, hiena, şacalul şi orice alt animal mamifer care are bot cu dinţi ascuţiţi şi nasul umed. Toţi au avut un strămoş comun, potrivit Mediafax. O specie derivată din lupii cenuşii a fost domesticită de oamenii vânător-culegători în timpul ultimei epoci glaciare, acum 30.000 – 40.000 ani.

La fel ca în cazul pisicilor sălbatice, lupii se hrăneau cu resturi de carne animală aruncată de oameni, conform sursei menționate mai sus. Câinii pot lătra din mai multe motive, inclusiv pentru a cere hrană oamenilor, de pildă. Prin lătrat, patrupedele au reușit să creeze o modalitate de comunicare cu oamenii, dar strămoşii şi rudele lor lătrau pentru a comunica cu haitele atunci când anunţau că este un pericol, pentru a transmite că au găsit hrană sau chiar împotriva altor lupi când erau lupte pentru partenerele sexuale.

De ce pisicile miaună și câinii latră. Răspunsul, pe scurt: evoluţia
Foto: Pexels (colaj Redacția)
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: