Redactia.ro
Home » Stil de viață » De ce se aruncă buchetul la nuntă. Ce reprezintă, de fapt, acest obicei

De ce se aruncă buchetul la nuntă. Ce reprezintă, de fapt, acest obicei

De ce se aruncă buchetul la nuntă. Ce reprezintă, de fapt, acest obicei
Motivul din spatele acestei tradiții de nuntă – aruncarea buchetului – s-ar putea să vă surprindă. Oricine a fost la o nuntă a văzut acest moment. Maestrul de ceremonii cheamă toate doamnele singure să se așeze pe ringul de dans pentru aruncarea buchetului miresei. Doamnele încearcă să se poziționeze exact în spatele miresei, pentru a se asigura că atunci când vor întinde mâna, frumoasa serie de flori va ajunge în posesia lor. Dar care e, de fapt, semnificația acestei tradiții?

De ce se aruncă buchetul la nuntă

Există o mulțime de tradiții la nunți, cum ar fi faptul că mireasa nu poate fi văzută înainte de nuntă, că poartă voal și că mireasa stă în stânga mirelui la altar. Aruncarea buchetului este una dintre cele mai cunoscute. Mireasa aruncă buchetul peste cap către toate doamnele singure – domnișoare de onoare și invitați deopotrivă. Acest gest reprezintă noroc… dar numai pentru cea care îl prinde!

Cum a început această tradiție

Cu sute de ani în urmă, se credea că aduce foarte mult noroc să atingi mireasa. Acest lucru provoca adesea disconfort și invadarea intimității miresei, deoarece, de obicei, invitații stăteau în jurul ei în încercarea de a-i smulge rochia!
Pentru a-i descuraja pe invitați, mireasa a început să arunce buchetele în mulțime pentru a distrage atenția oamenilor, apoi să facă o pauză cu soțul ei spre camera nupțială. Mirele deschidea ușa și arunca jartiera odată ce cuplul era înăuntru.
Oamenii voiau doar bucăți din accesoriile miresei pentru că aceasta era căsătorită. Așa că oaspeții erau, în mod firesc, încântați să ia florile, deoarece se credea că și acestea aduc noroc romantic pentru viitor.

Aruncarea buchetului, gest devenit tradiție

De-a lungul anilor, acest act de distragere a atenției s-a transformat într-o tradiție menită ca mireasa să transmită norocul său unei singure doamne. Se crede că cea care prinde buchetul la o nuntă este următoarea doamnă care urmează să se căsătorească. Spre deosebire de vremurile medievale, însă, astăzi mireasa nu se furișează, ci savurează momentul pentru abilitatea ei de a alege, fără să știe, cine îi va călca pe urme în continuare, în timp ce invitații respectă acum frumusețea miresei și a rochiei sale, în loc să i-o smulgă.
În timp ce obținerea buchetului este menită să aducă noroc doar femeilor, jartiera oferă aceeași tradiție pentru bărbați. Iar unele mirese avangardiste îi includ pe bărbați în aruncarea buchetului sau renunță cu totul la ea.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: