Redactia.ro
Home » Home » De ce sunt evreii atât de bogați și inteligenți. Gestul pe care-l fac femeile din Israel în timpul sarcinii

De ce sunt evreii atât de bogați și inteligenți. Gestul pe care-l fac femeile din Israel în timpul sarcinii

Este evident că evreii excelează în multe domenii ale vieții, cum ar fi ingineria, muzica, știința și, mai ales, mediul de afaceri. Aproape 70% din comerțul mondial ar fi controlat de evrei, de la industrii precum cosmetice, modă, produse alimentare, hoteluri, și până la industria filmului (Hollywood și altele), precum și producția de armament. Este acest lucru o simplă coincidență sau rezultatul unui efort conștient?

Această întrebare a stat la baza unei cercetări ce a durat aproximativ opt ani, timp în care am adunat informații detaliate despre alimentația, cultura, religia și pregătirea inițială a sarcinii la evrei, comparând aceste practici cu cele ale altor popoare.

Pregătirea pentru sarcină

Primul aspect observat în Israel este legat de modul în care viitoarele mame se pregătesc pentru sarcină. Mamele însărcinate cântă frecvent cântece religioase și își antrenează mintea rezolvând probleme de matematică împreună cu soții lor. Am fost surprins să văd că unele dintre aceste femei purtau mereu cărți de matematică și, uneori, chiar mă ajutau să rezolv anumite exerciții. La întrebarea „Faci asta pentru copilul din pântec?”, răspunsul a fost: „Da, pentru a-i stimula inteligența încă de acum. Așa va deveni un geniu mai târziu”.

Alimentația

Un alt aspect important pe care l-am observat este atenția acordată alimentației. Viitoarele mame consumă frecvent migdale, curmale și lapte, precum și salate amestecate cu fructe oleaginoase precum nucile. La prânz, preferă pâinea, legumele și algele. În credința lor, carnea și peștele nu aduc beneficii corpului. De asemenea, mănâncă întotdeauna fructe înaintea mesei principale, considerând că, dacă sunt consumate după alimentele de bază (pâine, orez etc.), corpul devine somnoros și capacitatea de învățare scade.

Alimentația copiilor este, de asemenea, foarte atent controlată de părinți, care îi îndeamnă să consume mai întâi salată de fructe cu migdale, asigurând astfel un aport optim de nutrienți care să le sprijine dezvoltarea intelectuală.

Fumatul, un tabu

În Israel, fumatul este considerat un tabu. Dacă ești invitat într-o casă evreiască și încerci să aprinzi o țigară, gazda te va ruga politicos să ieși afară. Conform cercetătorilor israelieni, nicotina distruge celulele creierului și afectează ADN-ul, având potențialul de a duce la degenerare mentală. Așadar, fumătorii sunt sfătuiți să ia acest lucru în considerare.

Este totuși paradoxal faptul că cel mai mare producător de țigări din lume este un evreu – Philip Morris Klutznick.

Totul despre evrei

Evreii reprezintă una dintre cele mai vechi comunități etnice și religioase din lume, cu o istorie care se întinde pe mii de ani. Cultura, religia și tradițiile evreilor au avut o influență semnificativă asupra dezvoltării civilizațiilor occidentale, iar contribuțiile lor în diverse domenii ale vieții, inclusiv știința, arta, filosofia și afacerile, sunt remarcabile. Iată câteva detalii importante despre evrei:

1. Originea și istoria
Evreii își trag rădăcinile din Orientul Mijlociu, din vechiul Israel și Iudeea. Istoria lor este legată de povestea biblică a patriarhilor Avraam, Isaac și Iacob, iar Moise este o figură centrală în eliberarea evreilor din sclavia egipteană, eveniment descris în Exodul.

Evreii au fost răspândiți în întreaga lume în urma distrugerii Templului din Ierusalim de către romani în anul 70 d.Hr., proces cunoscut sub numele de Diaspora evreiască. În timpul acestei perioade, evreii au trăit în comunități dispersate, păstrându-și identitatea culturală și religioasă, chiar dacă au fost adesea persecutați.

2. Religia: Iudaismul
Iudaismul este religia evreilor, iar Tora (cele cinci cărți ale lui Moise) este textul sacru fundamental. Iudaismul este monoteist, adică are o credință într-un singur Dumnezeu. Alte texte importante includ Talmudul, care este o colecție de discuții rabinice și interpretări ale legii evreiești.

Sâmbăta, sau Șabat, este o zi sfântă în care evreii se odihnesc și își îndreaptă atenția către familie și rugăciune. Șabatul începe vineri seara și se încheie sâmbătă seara.

3. Cultura educației
Evreii pun un mare accent pe educație. În comunitățile tradiționale, studiul Tora și al altor texte religioase este extrem de important, dar, în același timp, mulți evrei acordă o valoare semnificativă studiilor laice și excelenței academice. De-a lungul istoriei, mulți evrei au avut contribuții esențiale în domenii precum medicina, științele, literatura și dreptul. Această prioritate pentru educație este un factor care explică succesul lor în diverse domenii profesionale.

4. Diaspora și statul modern Israel
De-a lungul secolelor, evreii au trăit în Diaspora (adică în afara Israelului). Au fost prezenți în Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord și, ulterior, în Americi. Din păcate, evreii au fost deseori persecutați, unul dintre cele mai tragice episoade fiind Holocaustul, când aproximativ șase milioane de evrei au fost uciși de regimul nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

După Holocaust, în 1948, a fost înființat statul modern Israel, ca o patrie pentru evrei. Astăzi, Israelul este singura țară majoritar evreiască și un centru important pentru cultura și religia evreiască. Israelul a devenit un centru de inovare în domenii precum tehnologia, medicina și cercetarea.

5. Contribuții științifice și intelectuale
Evreii au avut un impact disproporționat de mare asupra științei, culturii și artelor, raportat la numărul lor. Aproximativ 20% dintre laureații Premiului Nobel sunt evrei, deși populația evreiască reprezintă mai puțin de 0,2% din populația mondială. Printre cei mai faimoși evrei care au contribuit la știință se numără:

Albert Einstein, care a dezvoltat teoria relativității și este considerat unul dintre cei mai mari fizicieni din toate timpurile.
Sigmund Freud, fondatorul psihanalizei.
Jonas Salk, care a dezvoltat primul vaccin eficient împotriva poliomielitei.

 

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: