Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » De ce trebuie să ții ceapa în lapte înainte să o prăjești? Trucul marilor bucătari

De ce trebuie să ții ceapa în lapte înainte să o prăjești? Trucul marilor bucătari

ceapa

De ce trebuie să ții ceapa în lapte înainte să o prăjești? Iată trucul marilor bucătari

De ce trebuie să ții ceapa în lapte înainte să o prăjești

De-a lungul timpului, bucătarii profesioniști din marile restaurante din întreaga lume au dezvoltat diverse trucuri și tehnici pentru a obține rezultate culinare excepționale. Unul dintre aceste trucuri bine păstrate se referă la înmuierea cepei în lapte înainte de a o prăji. Acest procedeu simplu și eficient aduce multiple beneficii, transformând ceapa într-un ingredient delicios și ușor de utilizat în preparatele culinare.

Una dintre principalele provocări în utilizarea cepei în bucătărie este usturimea pe care o provoacă ochilor. Acest aspect este deosebit de deranjant și poate fi demotivant în timpul procesului de gătit. Prin înmuierea cepei în lapte, această problemă poate fi evitată cu succes. Substanțele care cauzează usturimea ochilor sunt parțial neutralizate de proteinele și grăsimile din lapte. Tot ce ai de făcut este să lași ceapa la înmuiat în lapte pentru aproximativ zece minute, iar mai apoi o clătești bine sub jetul de apă. Acum este gata de prăjit!

Astfel, prin intermediul acestui truc usturimea va dispărea complet!

Ceapa previne crizele de inimă, stimulează rinichii și ficatul, calmează sistemul nervos

Ceapa este considerată de zeci de ani ca fiind o legumă medicinală. Ea aparține genului Allium, alături de usturoi, eșalotă, praz, ceapă verde și arpagic. Se crede că este una dintre cele mai vechi legume cultivate din lume. De fapt, a fost folosită de romani, greci și multe alte culturi timp de mii de ani ca aliment și ca remediu pentru numeroase afecțiuni.

Mai mult, utilizarea cepei ca remediu naturist a determinat cercetarea modernă să descopere numeroasele sale beneficii medicinale. De exemplu, aceasta poate avea proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene, antitrombotice, anticancerigene, antioxidante și de protecție a inimii și a ficatului. Totodată consumul de ceapă previne crizele de inimă, stimulează rinichii și ficatul, calmează sistemul nervos.

Profilul nutrițional al cepei

O porție de 80 g de ceapă (crudă) asigură:

  • 28kcal / 120kj
  • 0,8 g de proteine
  • 6,4 g de carbohidrați
  • 5.0g zaharuri
  • 1,8 g de fibre
  • 2.0mg vitamina C

O ceapă medie sau 80 g reprezintă o porție.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: