Redactia.ro
Home » Știri » De la 1 august românii vor purta măști și în spațiile publice deschise. Cum se pot infecta oamenii cu COVID-19 la plajă

De la 1 august românii vor purta măști și în spațiile publice deschise. Cum se pot infecta oamenii cu COVID-19 la plajă

Masca de protectie obligatorie

Autoritățile locale au decis că măștile de protecție trebuei purtate și în spațiile publice deschise, dacă acestea sunt aglomerate.

Această măsură va intra în vigoare de la 1 august și în stațiunile de la mare, în special pe faleză, în piețe și alte locuri aglomerate unde distanța fizică nu este păstrată.

De la 1 august românii vor purta măști și în spațiile publice deschise. Cum se pot infecta oamenii cu COVID-19 la plajă

Începând de la 1 august, va intra în vigoare restricția conform căruia masca de protecție va trebui purtată în spațiile publice deschise și aglomerate.

Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, particulele care nu se văd se așază pe particulele de praf, de nisip, care în momentul vântului prezintă un risc de infectare.

De aceea, masca de protecție este necesară în zonele deschise, dar care sunt aglomerate și prezintă posibilitatea transmiterii de la o persoană la alta.

Consider că sunt măsuri extrem de binevenite, iar această mască nu cred că este foarte deranjantă. Este ușoară, chiar dacă o schimbăm mai des și o aruncăm – categoric trebuie să o aruncăm”, spune Carmen Dorobăț.

Pe de altă parte, expertul în politici de sănătate publică Ioana Stăncel a declarat pentru Digi24 că noul coronavirus trăiește pe toate particulele de praf și de nisip suficient timp pentru a putea fi preluat și inhalat.

14 zile cu peste 1.000 de cazuri pe zi

Totodată, Ioana Stăncel a declarat că o posibilă scădere a numărului mare de noi cazuri ar putea avea loc abia după 1 septembrie.

Nu cred că vom ajunge pentru toate aceste trei săptămâni la indici peste 2.000, dar cred că vom rămâne, cel puțin pentru următoarele 14 zile, undeva între 1.200 și 1.500 de cazuri noi depistate pe zi. Avem și un indice cumulat la 7-14 zile foarte mare, în unele dintre ultimele zile a fost indicatorul cel mai mare la nivel european de număr cumulat la nivel de cazuri pozitive în ultimele 7 sau 14 zile”, a atras atenția expertul în politici de sănătate publică.

O situație îngrijorătoare mai este faptul că numărul persoanelor la terapie intensivă crește considerabil, iar acest lucru poate avea efecte negative. Joi au fost raportate 1.356 de noi cazuri de coronavirus, bilanțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus ajungând la 49.591 de cazuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: