Redactia.ro
Home » Știri » Decizie crucială! Masca de protecţie, obligatorie în Centrul Vechi din Capitală?

Decizie crucială! Masca de protecţie, obligatorie în Centrul Vechi din Capitală?

masca de protecţie

Masca de protecție ar putea să devină obligatorie în spațiul deschis din Centrul Vechi al Capitalei. Decizia urmează să fie luată, luni, în cadrul Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat, potrivit digi24.ro, că masca de protecție va deveni obligatorie în spațiul deschis din Centrul Vechi al Capitalei. Fiecare cetățean care va intra în Centrul Vechi va fi nevoit să poarte masca de protecție. Această restricție nu va fi instituită în anumite intervale orare, ci va fi una continuă.

Restricția „va viza o perioadă de 30 de zile, intervalul orar este non stop, orice persoană care intră în Centrul Vechi trebuie să aibă mască. Discutăm doar de zonele pietonale. În spațiul unde se servește masa, sunt reglementări în acest moment”, a explicat Bădulescu la Digi 24.

Masca de protecție, obligatorie în patru județe din România

Autoritățile din România au impus obligativitatea purtării măștii de protecție și în aer liber în județele Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Brașov. Alte județe vor impune, probabil la rândul lor, purtarea măștii în aer liber.

În Argeș, aceasta este obligatorie începând de astăzi, în toate spațiile publice deschide, după ce județul și-a dublat numărul de îmbolnăviri de COVID-19 în ultimele două săptămâni. Tot de astăzi, masca de protecție devine obligatorie și în județul Dâmbovița. Prefectul Aurelian Popa a declarat că Dâmbovița este un județ roșu, cu un număr foarte mare de infectări.

Purtarea măştii de protecţie va deveni obligatorie şi în spaţiile deschise aglomerate din tot judeţul Vâlcea, respectiv în târguri de zi, târguri săptămânale, pieţe agro-alimentare, ştranduri, piscine, gări, autogări, staţii de transport în comun, transmite Prefectura județului.

Și Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a decis, miercuri, ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie de la din 1 august, în toate spațiilepublice, precum pieţe şi târguri, la orice evenimente care pot crea aglomerări de persoane, precum şi pe arterele pietonale intens circulate ale localităţilor din judeţul Brașov.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: