Redactia.ro
Home » Știri » Noile obligații pentru români și pentru proprietarii de terase. De când vom purta mască de protecție

Noile obligații pentru români și pentru proprietarii de terase. De când vom purta mască de protecție

Noile obligații pentru români și pentru proprietarii de terase

Ludovic Orban a declarat miercuri seara noile restricții care vor intra în vigoare de la 1 august. Noile măsuri se referă la purtarea măștilor de protecție în spațiile publice deschise aglomerate.

Spațiile și intervalele orare vor fi stabilite de autoritățile locale.

Noile obligații pentru români și pentru proprietarii de terase. De când vom purta mască de protecție

Guvernul a decis miercuri seara noile măsurile care vor intra în vigoare de la 1 august. Acestea se referă la obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile publice deschise aglomerate.

Ludovic Orban a susținut un briefing de presă la finalul ședintei de guvern. Orban a declarat că există posibilitatea limitării programului pentru terase, această decizie urmează să fie luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență,.

De asemene, premierul României a menționat că va fi luată o măsură care prevede limitarea numărului de oameni la terase.

Măsura pe care o vom impune este acea de a limita numărul clienților. Unele terase sunt cluburi mascate, unde evident riscul epidemologic este destul de ridicat. Propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență este acea de a impune obligativitatea portului măștii și în aer liber, în anumite spații, în anumite intervale orare”, a spus Orban.

Spațiile unde distanțarea fizica nu este permisă

Ludovic Orban a declarat că și limitarea accesului pe faleze. Locurile în care distanțare fizică nu este permise sunt în gări sau în stațiile mijloacelor de transport în comun.

Pe cursele feroviale, sunt peroane de așteptare unde nu se poate păstra distanțarea fizică. Un alt subiect dezbătut intens este obligativitatea purtării măștilor de protecție și în aer liber în locurile aglomerate.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de marți 28 iulie o serie de noi măsuri, iar printre acestea se numără și purtare măștilor de protecție în spațiile deschise. Pe plajă, soții și copiii vor fi exceptați de la distanțarea de pe plajă, iar terasele se vor închide la ora 23.00.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: