Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Sănătății avertizează: Suntem pe a doua pantă ascendentă. Cazurile noi, mai grave decât cele din trecut

Ministrul Sănătății avertizează: Suntem pe a doua pantă ascendentă. Cazurile noi, mai grave decât cele din trecut

Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății a vorbit despre numărul de cazuri de coronavirus din țara noastră și a precizat că în acest moment sunt pe o pantă ascendentă, în care cazurile de îmbolnăvire cresc de la o zi la alta. Mai mult decât atât, ministrul a spus că aceste noi infectări par a fi chiar mai grave decât cele din trecut, pentru că starea pacienților se agravează într-un timp scurt.

Ministrul Sănătății avertizează că suntem pe a doua pantă ascendentă

Totodată, ministrul Sănătății a tras un semnal de alarmă și a spus că în acest moment suntem pe o pantă descendentă, care este, de fapt, a doua.

Nelu Tătaru spune că singura modalitate prin care se mai poate controla pandemia este ca autoritățile competente să poată face internarea, iar situația pacientului în cauză să fie observată de un medic specialist.

„Suntem pe a doua pantă ascendentă, suntem pe a doua cocoaşă. Acum trei săptămâni, trei săptămâni jumătate, eram pe transmitere 0,6-0,7, acum suntem pe transmitere comunitară de 1,4. Avem un număr crescut de cazuri, rămâne să le putem gestiona. Aşteptăm trecerea şi aprobarea în Parlament a acestei legi, cu amendamente sau nu, să putem reveni la momentul internării, în gestionarea cazului de către un medic curant, precum şi conduita izolării la domiciliu după externare”, a mai spus Nelu Tătaru, la Antena 3.

Cazurile noi, mai grave decât cele din trecut

De asemenea, Nelu Tătaru a avertizat că noile cazuri de infectare cu coronavirus sunt mai grave decât cele din trecut.

Până când textul unei legi care să reglementeze această situație va intra în vigoare, Nelu Tătaru ne recomandă să păstrăm măsurile de distanțare socială și purtare a măștii,

„Creşterea acestui număr ne arată şi gravitatea cazurilor noi. Avem 397 de cazuri în ultimele 24 de ore, din 11.800 de teste efectuate, rămânem pe aceeaşi creştere accentuată într-un context de transmitere comunitară accentuată, ceea ce ne face, până la aprobarea acelui text de lege, să reiterăm acele recomandări de distanţare fizică, de izolare la domiciliu a celor confirmaţi pozitivi care au cerut externarea sau a celor asimptomatici, dar rămaşi cu un test pozitiv”, a mai spus ministrul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: