Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu școlile din toamnă. Decizia a fost luată! Ce spune Nelu Tătaru

Ce se întâmplă cu școlile din toamnă. Decizia a fost luată! Ce spune Nelu Tătaru

școlile

Zeci de mii de părinți se întreabă ce se va întâmpla cu școlile din septembrie și în ce condiții se vor desfășura cursurile. Redeschiderea unităților de învățământ depinde însă de evoluţia epidemiei de coronavirus în ţara noastră, a transmis ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

Oficialul a spus că o decizie în legătură cu modul în care va începe anul şcolar 2020-2021 va fi luată abia la sfârşitul lunii august. „Noi adaptăm evoluția din apropierea anului școlar, să spunem sfârșitul lunii august, și vom spune ce putem face în 15 septembrie sau cum suntem. Pregătim așadar tot ce înseamnă măsuri”, a declarat Nelu Tătaru.

În această vară se vor face mai multe evaluări în baza cărora autoritățile vor trage o concluzie finală, a mai precizat ministrul Sănătății. „În apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului școlar.

De o săptămână, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan este o comisie mixtă, care pregătește reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre, până la cele mai bune”, a mai spus Nelu Tătaru.

Recomandările ministrului

De asemenea, Nelu Tătaru speră să nu existe o creștere exponențială a cazurilor, avertizând că în lipsa pârghiilor, transmisia comunitară a virusului se va accentua. „Sfatul ar fi cel precaut. Noi acum avem de gestionat o a doua cocoașă a acestui primului moment pandemic. Ne-am bucurat un pic cam devreme, am trecut-o în alt registru un pic cam devreme”, a punctat Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro.

Premierul Ludovic Orban îi avertiza săptămâna trecută pe cei implicați în sistemul de educație să fie pregătiți de reînceperea cursurilor doar online. Ministerul Educației a înființat un grup de lucru care analizează diferite variante în care poate fi organizată deschiderea anului școlar și continuarea cursurilor, după data de 16 septembrie.

Trebuie amintit că școlile din România sunt închise de pe 11 martie, ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Pe 12 iunie, elevii au intrat de drept în vacanța de vară și sunt așteptați să revină la cursuri, teoretic, pe 14 septembrie. Între timp, autoritățile au permis deschiderea creșelor, grădinițelor și after-school-urilor pe timpul verii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: