Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla cu școlile din toamnă. Declarația prim-ministrului Orban

Ce se va întâmpla cu școlile din toamnă. Declarația prim-ministrului Orban

scolile in luna septembrie

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre deschiderea școlilor în luna septembrie. Șeful Guvernul a spus ce se va întâmăla în cazul în care  va exista un al doilea val de infectări cu coronavirus. Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că grădinițele, școlile și universitățile vor rămâne închise.

Ce se va întâmpla cu deschiderea școlilor în septembrie

Potrivit Digi24, premierul României, Ludovic Orban a spus astăzi ce se va întâmpla cu școlile din toamna dacă va apărea un al doilea val de infectări de coronavirus. Acesta a spus că au existat voci care au cerut redeschiderea școlilor, dar au fost identificate foarte multe riscuri.

Dacă va veni al doilea val, trebuie să ne prindă foarte bine pregătiți. În funcţie de situaţie, vom lua toate măsurile care se impun. Guvernul, de exemplu, a decis poate printre primele țări să suspende cursurile în școli și facultăți, pentru că așa am considerat necesar„, a spus Orban.

De asemenea, șeful Guvernului a menționat că după o analiză serioasă, s-a decis ca școlile să rămână închise și reluate în toamnă.

Pentru că, în evaluarea pe care am făcut-o, extrem de amănunţită, am identificat foarte multe riscuri în cazul deschiderii şcolilor. Aici lucrurile sunt foarte clare: viaţa, sănătatea elevilor şi profesorilor trebuie puse pe prim-plan.

Totodată, Orban a precizat că se va găsi un mecanism prin care toate cunoștințele să ajungă la elevi, iar copiii aflați în an terminal să obțină calificative bune la Examenul de evaluare și de Bacalaureat.

Școlile, grădinițele și universitățile rămân închise

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cadrul unei declarații de presă că toate grădinițele, școlile și universitățile din România vor rămâne închise, iar elevii își vor continua cursurile online.

„Repet: Grădiniţele şcolile şi universităţile nu se vor redeschide în acesta an şcolar. Există excepţii: elevii din clasele terminale vor putea reveni la şcoală după 2 iunie şi până pe 22 pentru examenele naţionale. Examenele naţionale se vor organiza aşa cum au fost planificate din capul locului însă cu respectarea unor reguli foarte stricte de distanţare”,a anuntat Presedintele Iohannis.

Referitor la elevii din an terminal, șeful statului a menționat că în perioada 2-12 mai aceștia pot merge la școală pentru a recapitula pentru examnele Naționale și Bacalaureat.

Motivul acestei decizii este protejarea elevilor și a cadrelor didactice de a se îmbolnăvi cu noul coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: