Redactia.ro
Home » Știri » Președintele Iohannis, anunț după ședința cu Guvernul. „Grădinițele, școlile și universitățile nu se deschid”

Președintele Iohannis, anunț după ședința cu Guvernul. „Grădinițele, școlile și universitățile nu se deschid”

Klaus Iohannis (2)

Președintele Klaus Iohannis a făcut un anunț cu privire la redeschiderea școlilor după 15 mai. Potrivit acestuia, grădinițele, școlile și universitățile nu se vor deschide. Elevii care sunt în an terminal vor putea merge la cursuri între 2 și 12 iunie pentru se pregăti pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Mesajul Președintelui Iohannis

Klaus Iohannis a anunțat că pentru majoritatea elevilor din România, școala nu va începe. Acesta a menționat că grădinițele, școlile și universitățile nu se vor mai deschide.

„Cum se va continu a şcoala? Trebuie să fim foarte conştienţi că epidemia nu s-a terminat. Dragii mei, din păcate nu este aşa. Am avut sute de noi cazuri de persoane infectate. Nu putem să vorbim despre o relaxare sau o încetinire a acestei epidemii. Elevii s-ar duce la şcoală, ar implica două riscuri mari: există riscul ca elevii să ducă boala la şcoală sau invers„

De asemenea, șeful statului a precizat că în luna septembrie se vor redeschide școlile. Elevii din clasa a VIII-a și a XII-a vor putea reveni la școală între 2 și 12 iunie pentru a se pregăti pentru Examenele naționale și Bacalaureat.

„Repet: Grădiniţele şcolile şi universităţile nu se vor redeschide în acesta an şcolar. Există excepţii: elevii din clasele terminale vor putea reveni la şcoală după 2 iunie şi până pe 22 pentru examenele naţionale. Examenele naţionale se vor organiza aşa cum au fost planificate din capul locului însă cu respectarea unor reguli foarte stricte de distanţare”,a anuntat Presedintele Iohannis.

Elevii s-ar afla în pericol dacă merg la școală

Iohannis a precizat că elevii ar putea duce boala la școală sau ar putea lua boala de la școală. Mai mult, șeful statului a vorbit și despre situația din alte țări în care școlile rămân închise sau unde școlile au fost deschise pentru a observa pericolele la care sunt expuși elevii.  Astfel, pentru majoritatea elevilor, școala nu se va mai redeschide.

De asemenea, Iohannis a precizat că persoanele de peste 65 de ani, vor putea ieși de două ori pe zi în intervalele orare 7-11 dimineața și 19-22 seara.

O a treia temă, se referă la ajutorul pe care România îl va oferi RM. Mai mulți medici vor merge în Republica Moldova pentru a trata pacienții infectați cu coronavirus.

Situația în RM e complicată și România, un partener important, va pregăti și va implementa în câteva zile două măsuri importante: o echipă de medici se va deplasa în RM pentru a ajuta spitalele; vom trimite măști, materiale sanitare, chiar și medicamente din rezerva noastră„.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini