Redactia.ro
Home » Știri » În ce condiții revin elevii la școală. Proiectul pentru modificarea orarului și a claselor

În ce condiții revin elevii la școală. Proiectul pentru modificarea orarului și a claselor

GALERIE FOTO (7) reinceperea scolilor

Redeschiderea școlilor în România a devenit un subiect extrem de important în ultimele zile. Conducerea Inspectoratului Școalar al Municipiului București propune Ministerului Educației un proiect privind reînceperea școlilor.

Cum vor putea reveni copiii la școală?

Inspectoratul Școlar București susține că are propria variantă de reîncepere a școlilor din România. Conform documentului Inspectoratului Școlar București, în primele două săptămâni, elevii claselor a VIII-a și a XII-a ar trebui să revină la cursuri, pentru a susține Bacalaureatul și Evaluarea Națională.

Totodată, în următoarele două săptămâni ar trebui să revină la școală ceilalți elevi. Așadar, aceștia ar putea să reînceapă școala în două schimburi, cu maximum 15 elevi, într-o sală de cursuri, unde vor fi ascultați și li se vor încheia mediile.

De asemenea, varianta Inspectoratului Școlar București
prevede ca elevii claselor a I-IV-a nu vor mai reveni la școală în acest an.

Ministrul Educației, Monica Anisie a menționat că anul școlar 2020-2021 se va încheia indiferent de orice situație, iar examenele Naționale, Evaluarea Națională și Bacalaureatul vor fi susține de către elevi.

Ce se întâmplă cu redeschiderea școlilor?

Monica Anisie îi asigură pe toți părinții că elevii vor încheia anul școlar cu orice preț, iar examenele naționale vor fi date.

„Deci Evaluarea Națională și Bacalaureatul, am spus-o de la început, că se vor ține și că vom încheia anul școlar spuneam într-un fel sau altul pentru că unele state europene au decis să nu mai redeschidă școlile și să încheie situația, de exemplu în Franța, pe baza a ceea ce s-a întâmplat în semestrul I, sau altele au continuat în formatul online, iar altele online sau în format tipărit au transmis către elevi material didactic prin care elevul să-şi continue învăţarea de acasă. Prin urmare găsim soluţia cea mai bună şi soluţia prin care copilul nu este expus îmbolnăvirii – cred că este cel mai important lucru la care trebuie să ne gândim”

Nelu Tătaru a precizat duminică că există posibilitatea ca redeschiderea școlilor în România să nu mai aibă loc după 15 mai.

Autoritățile din Franța au decis în urmă cu câteva zile redeschiderea școlilor, dar deja au apărut nou cazuri de infectare cu coronavirus în școli. Ministrul Sănătății menționează că trebuie analizate cifrele epidemiologice, și dacă numărul se află în scădere, atunci lucrurile vor reveni la normal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini