Redactia.ro
Home » Știri » Redeschiderea școlilor, tot mai puțin probabilă în România. Ce spune ministrul Sănătății

Redeschiderea școlilor, tot mai puțin probabilă în România. Ce spune ministrul Sănătății

redeschiderea scolilor

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a precizat duminică seara că există probabilitatea ca școlile să nu mai fie redeschise în România. În Franța, școlile au fost redeschise și au fost anunțate cazuri de îmbolnăvire în cazul copiilor. Nelu Tătaru a menționat că autoritățile nu se vor grăbi cu luarea unor decizii care ar putea pune în pericol viața copiilor.

Școlile din România riscă să nu se mai deschidă

Ministrul Sănătății a declarat duminică că școlile din România riscă să nu mai fie redeschise, după ce în Franța această decizie a îmbolnăvit mai mulți copii.

Nelu Tătaru a precizat că urmărește cifrele care arată evoluția pandemiei în România, și în funcție de acestea de va decide redeschiderea școlilor.

Un sfert din toţi cei bolnavi de COVID-19 sunt în Suceava şi avem datoria să evităm naşterea unor noi focare. De aceea nu ne grăbim cu o decizie legată de şcoli. (…) Am vorbit chiar sâmbătă în Franţa, care a redeschis parţial şcolile, şi au apărut deja cazuri de infectare şi în rândul copiilor, şi în cel al cadrelor didactice. Primele semne după redeschidere nu sunt încurajatoare. Vom vedea”, a spus Nelu Tătaru.

Autoritățile din Franța au redeschis parțial școlile, și deja au apărut noi cazuri de îmbolnăvire în rândul copiilor, și în cel al cadrelor didactice.

Va fi încheiat anul școlar?

Prim-ministrul, Ludovic Orban a declarat joi , că redeschiderea școlilor se va face în funcție de contextul epidemiologic și de numărul redus de cazuri de infectare cu noul virus.

Ludovic Orban a menționat că elevii își vor da toate examenele care se dau la sfârșit de an. De asemenea, acesta a subliniat faptul că este exlusă posibilitatea înghețării anului școlar.

Cu siguranţă nu am avut niciun moment în evaluare această posibilitate de îngheţare a anului şcolar. Obiectivul nostru este să asigurăm toate condiţiile posibile astfel încât elevii, studenţii să încheie anul şcolar, să poată să dea toate examenele (…) în condiţiile care vor fi permise de contextul epidemiologic pentru că nu riscăm ca toţi copiii noştri să piardă un an şcolar„, a declarat Ludovic Orban.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: