Redactia.ro
Home » Știri » Firea se opune ideii redeschiderii școlilor după 15 mai: Sub nicio formă nu aș fi de acord. Va fi o nenorocire

Firea se opune ideii redeschiderii școlilor după 15 mai: Sub nicio formă nu aș fi de acord. Va fi o nenorocire

gabriela firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu este de acord cu reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență la 15 mai. Edilul a scris, joi, pe Facebook, că se pot găsi soluții pentru încheierea anului școlar, inclusiv pentru clasele terminale.

„Am spus si ieri, si aseara, la TV, ca nu vad ca pe o solutie buna redeschiderea gradinitelor si a scolilor dupa 15 mai. Este, inca, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce in ce mai agresiv!”, a scris Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.

Copiii nu vor putea respecta regulile de distanțare socială, se vor contamina, vor face forme ușoare, dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice și părinților, bunicilor, avertizează Firea.

„Copii cu masca de protectie mi se pare o imagine dureroasa. Sfasietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerabdatori, alearga, se misca…e normal! De aceea, sunt copii! (…) Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu strictele masurile sanitare si de distantare sociala.

Se vor contamina, vor face forme usoare (Slava Domnului!), dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice si parintilor, bunicilor. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de imbolnaviri! Una este ca un copil sa poarte o ora-doua masca de protectie, supravegheat de parinti, pentru a se putea deplasa in siguranta si este cu totul diferit sa fie nevoit sa o poarte 4-5 ore, chiar mai mult, la cursuri.”, a transmis primarul general.

Ea susține că ar putea apărea astfel o criză majoră, greu de gestionat. „Haideti sa nu stricam tot ce am obtinut cu eforturi imense pana acum. Sa protejam in continuare copiii, seniorii, bolnavii cronici! Se pot gasi solutii pentru incheierea anului scolar, inclusiv pentru clasele terminale. Avem atatia profesori buni care pot contribui cu idei valoroase!”, a declarat Gabriela Firea.

Precizările ministrului Educației

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat miercuri seară, după consultările cu Klaus Iohannis despre redeschiderea școlilor, că data revenirii elevilor la cursuri va fi decisă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

De asemenea, Anisie a mai spus că autorităţile vor lua o decizie privind reluarea cursurilor în şcoli, grădiniţe şi universităţi numai după o consultare cu specialiştii din domeniul sanitar şi spune că aceasta va avea la bază în primul rând grija pentru sănătatea preşcolarilor, elevilor şi studenţilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: