Redactia.ro
Home » Știri » Noi restricții. Măștile de protecție, obligatorii în aer liber în zone aglomerate

Noi restricții. Măștile de protecție, obligatorii în aer liber în zone aglomerate

MAsca de protectie obligatorie in spatii aglomerate

CNSSU a decis luarea mai multor măsuri pentru limitarea răspândirii infecțiilor de coronavirus. Printre măsurile impuse, se numără obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile deschise și aglomerate.

Restricțiile se vor aplica în anumite intervale orare, în zonele aglomerate, iar persoanele care desfășoară activitate fizică și copiii până în cinci ani sunt exceptate.

Noi restricții. Măștile de protecție, obligatorii în aer liber în zone aglomerate

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat marți 28 iulie, mai multe măsuri referitoare la limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

Hotărârea numărul 37 prevede stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii COVID-19 la nivelul spațiilor și activităților unde se află un risc mare de infectare.

Propunerile făcute de comitet prin această hotărâre sunt următoarele:

  • Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.
  • Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.
  • Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
  • Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse  în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în  intervalul  orar  23:00-06.00.
  • În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.
  • Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.
  • Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).

Aceste propuneri urmează să fie aprobate de Guvernul României. Documentul poate fi consultat AICI.

Loading...