Redactia.ro
Home » Știri » De la 1 iunie se deschid cluburile și discotecile. Ce condiție trebuie să îndeplinească participanții

De la 1 iunie se deschid cluburile și discotecile. Ce condiție trebuie să îndeplinească participanții

De la 1 iunie se deschid cluburile și discotecile.

De la 1 iunie se deschid cluburile și discotecile. Guvernul a decis joi, 27 mai, în urma ședinței, relaxarea mai multor restricții începând cu data de 1 iunie. Așadar, de luna viitoare, vor fi deschise cluburile, barurile și discotecile, la o capacitate de 50% pentru persoanele vaccinate. Mai mult, vor putea fi organizate evenimente mari, cu spațiu deschis, cu până la 1.000 de persoane care fac dovada vaccinării, a unui test PCR negativ sau că au trecut prin boală.

De la 1 iunie se deschid cluburile și discotecile. Ce condiție trebuie să îndeplinească participanții

De la 1 iunie se deschid cluburile și discotecile. În urma ședinței de Guvern care a avut loc joi, autoritățile au decis ca de la 1 iunie să se relaxeze mai multe restricții. Conform documentului propus de CNSU și adoptat de Guvern, începând cu data de 1 iunie, se vor deschide cluburile, barurile și discotecile, dar și sălile de jocuri, în intervalul orar 05.00-24.00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidenta cumulată la 14 zile a cazurilor din județ sau localitate este mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori. Mai mult, participarea este permisă doar pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva coronavirusului și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Guvernul a decis ca de la 1 iunie să se permită desfășurarea evenimentelor mari, în anumite condiții. Mai exact, pentru evenimentele de pânp la 1.000 de persoane, organizate în spațiu deschis, pot participa cei vaccinați, care au test PCR sau antigen negatic, sau pot face dovada că au avut COVID19 în ultimele 90 de zile. În ceea ce privește evenimentele culturale, artistice și de divertisment cu mai mult de 1.000 de persoane, pot participa doar cei vaccinați și toate persoanele trebuie să poarte masca de protecție. „Activitățile culturale, artistice și de divertisment pot fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție și doar dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori„, se arata in document.

Organizarea evenimentelor de la 1 iunie

Participarea la evenimente este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinare și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, dar și persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCOV2 nu mai vechi de 272 de ore sau rezultatul negatic certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Organizatorul evenimentului poate hotări și desfășurarea activității cu un număr mai mare de 1.000 de persoane, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARSCOV2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. „Activitățile culturale, artistice și de divertisment fi organizate și desfășurate în spații închise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu obligativitatea purtării măștii de protecție.”, a mai decis Guvernul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: