Redactia.ro
Home » Știri » Noi relaxări de la 1 iunie. Persoanele vaccinate ar putea renunța mască în spațiile închise

Noi relaxări de la 1 iunie. Persoanele vaccinate ar putea renunța mască în spațiile închise

Noi relaxări de la 1 iunie.

Noi relaxări de la 1 iunie. Guvernul discută în momentul de față despre relaxările ce încep din 1 iunie. Există varianta ca persoanele vaccinate ar putea renunța la purtatul măștii de protecție în spațiile închise.

Noi relaxări de la 1 iunie. Persoanele vaccinate ar putea renunța mască în spațiile închise

Noi relaxări de la 1 iunie. În ședința de Guvern care a început la ora 17.00 și în timpul căreia vor fi discutate relaxările ce încep din 1 iunie. Potrivit Mediafax, surse din cadrul Guvernului au declarat că este discutat scenariul ca persoanele vaccinate ar putea renunța la purtatul măștii de protecție în spațiile închise, dar cu respectarea unor condiții

Printre relaxarea măsurilor de la 1 iunie, este vorba, între altele, de organizarea de nunți, botezuri sau mese festive în exterior cu maxim 70 de persoane și în interior cu maxim 50 de persoane, organizarea de spectacole în spații deschise cu până la 1.000 de persoane sau de competiții sportive în spații deschise cu participarea spectatorilor în limita a 25% din capacitatea spațiului. Totodată, sălile de sport ar putea funcționa cu 70% din capacitatea spațiului, fără mască de protecție, dacă se asigură o suprafață de 7 metri pătrați pentru o persoană.

În aceste momente, România se află într-un proces de relaxare. Potrivit programului anunat de guvern, următoarele relaxări vor fi din data de 1 iunie. Premierul României a anunțat că nu se pune problema schimbării programului de relaxare. Țara noastră a intrat într-un proces de relaxare a măsurilor impuse încă din 2020. Primele măsurile de relaxare au fost luate pe 15 mai, iar de atunci românii pot circula pe strada fără a mai purta masca de protecție. În acest timp, restaurantele, barurile, teatrele și cinematografele au voie să primească clienți, dar nu mai mult de 30% din capacitate. La începutul lunii mai, Florin Cîțu a anunațt că programul a fost stabilit pentru următoarea perioadă. „La orice e un risc, dar eu cred că am învățat cum să reacționăm mult mai rapid. Vreau să avem o procedură clară. Dacă se întâmplă ceva să putem reveni rapid la spitalele Covid. Anul trecut nu aveam vaccin. Suntem pregătiți pentru orice scenariu. Nu cred că vom mai avea perioade ca până acum, ce am văzut până acum nu va mai fi. Acum e prima dată când avem o scădere a bolnavilor la ATI, cred că vaccinarea a funcționat.”, declaraFlorin Cîțu.

Noi relaxări pentru români de la 1 iunie

Odată cu începerea lunii iunie, Guvernul plănuiește noi măsuri de relaxare restricțiilor. Planul de relaxare se referă la organizarea de spectacole și evenimente private. O altă măsură de relaxare are legătură cu activitățile sportive. Conform FRF pe Arena Națională meciurile din grupe și optimile de finală se vor juca cu cel mult 12.500 de spectatori în tribune. „De la 1 iunie facem relaxări. Am prezentat un calendar al relaxărilor pentru 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ținem de el. În ședința de joi sau vineri vom avea măsuri pentru 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm și pentru celelalte perioade vom ajusta acum. Am discutat și cu cei afectați direct, vom îmbunătăți unele măsuri.

Obiectivul campaniei de vaccinare e acela de a elimina pandemia, avem cifre foarte bune privind rata de pozitivare. Accelerarea campaniei de vaccinare din ultima perioadă a avut rezultate, valul 3 a dispărut. Nu avem niciun motiv să nu mergem cu măsurile de relaxare mai departe”, a declarat prim-ministrul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: