Redactia.ro
Home » Știri » Premierul României, anunț important despre relaxarea de la 1 iunie: „Nu avem niciun motiv să…”

Premierul României, anunț important despre relaxarea de la 1 iunie: „Nu avem niciun motiv să…”

Premierul României, anunț important despre relaxarea de la 1 iunie

Premierul României, anunț important despre relaxarea de la 1 iunie. Românii încep să simtă din nou gustul libertății și să se bucure de normalitate. În ultimele zile, autoritățile au relaxat mai multe măsuri de relaxare. Premierul României a declarat, marți, că se menține calendarul cu noi măsuri de relaxare de la 1 iunie, 1 iulie și 1 august.

Premierul României, anunț important despre relaxarea de la 1 iunie: „Nu avem niciun motiv să…”

Premierul României, anunț important despre relaxarea de la 1 iunie. Prim-ministrul României, Florin Cîțu a declarat, marți, că se vor relaxa mai multe măsuri de la 1 iunie, 1 iulie și 1 august. Potrivit acestuia, se menține calendarul cu noi măsuri de relaxare, având în vedere rezultatele campaniei de vaccinare. „De la 1 iunie facem relaxări. Am prezentat un calendar al relaxărilor pentru 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ținem de el.În ședința de joi sau vineri vom avea măsuri pentru 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm și pentru celelalte perioade vom ajusta acum.Am discutat și cu cei afectați direct, vom îmbunătăți unele măsuri. Obiectivul campaniei de vaccinare e acela de a elimina pandemia, avem cifre foarte bune privind rata de pozitivare.Accelerarea campaniei de vaccinare din ultima perioadă a avut rezultate, valul 3 a dispărut.Nu avem niciun motiv să nu mergem cu măsurile de relaxare mai departe”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat ce se va întâmpla dacă va crește în septembrie numărul de infectări, așa cum s-a întâmplat anul trecut, Florin Cîțu a spus că autoritățile vor fi pregătite să răspundă mai rapid. „La orice e un risc, dar eu cred că am învățat cum să reacționăm mult mai rapid. Vreau să avem o procedură clară, ca dacă se întâmplă ceva să putem reveni rapid la spitalele Covid.Anul trecut nu aveam vaccin. Suntem pregătiți pentru orice scenariu, dar nu cred că vom mai avea perioade ca până acum, ce am văzut până acum nu va mai fi”, a spus premierul României.

Cum decurge campania de vaccinare

Duminică, premierul României a anunțat că cetățenii români trebuie să aștepte și alte vești bune, dacă lucrurile evoluează ca și până acum. Conform acestuia, relaxările reprezintă rezultatul unei cooperări bune cu cetățenii cu privire la vaccinare, iar campania de vaccinare se îndreaptă în direcție bună. ”Până acum arată foarte bine campania de vaccinare. Vedeţi azi avem un progres – am eliminat obligativatea purtării măştii în spaţii deschise, în spaţii aglomerate, tocmai pentru că am avut o campanie bună.Noi facem totul pentru a atinge aceste cifre şi cu cât suntem mai aproape de 30%, atât înseamnă 5 milioane persoane vaccinate, cu atât pandemia este lăsată în urmă“, a declarat premierul.

Florin Cîțu a anunțat că noile decizii privind relaxarea vor fi anunțate în decursul acestei săptămâni, iar acest lucru depinde de anumite date care să arate că situația din acel moment permite o nouă etapă de relaxare. Printre relaxările de la 1 iunie se numără și desfășurarea evenimentelor de tip nuntă, botez, mese festive în alte condiții. Așadar, la un eveniment vor putea participa un număr de maxim 70 de persoane la exterior și 50 de persoane în interior.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: