Redactia.ro
Home » Monden » De la ce a pornit scandalul dintre Andreea Esca și Șerban Huidu: „Erau lucruri care nu trebuiau să ajungă la TV”

De la ce a pornit scandalul dintre Andreea Esca și Șerban Huidu: „Erau lucruri care nu trebuiau să ajungă la TV”

De la ce a pornit cearta dintre Andreea Esca și Șerban Huidu?!

Scandalul dintre Șerban Huidu și Andreea Esca, legat de emisiunea Cronica Cârcotașilor, rămâne unul dintre cele mai memorabile momente din istoria televiziunii românești. Totul a început când o înregistrare cu Andreea Esca înjurând la pupitrul știrilor Pro TV a ajuns în spațiul public, generând un val de tensiuni și aproape amenințări cu acțiuni în justiție. Cu toate acestea, Șerban Huidu a dezvăluit că materialul pe care l-a avut la dispoziție era mult mai grav decât ceea ce a fost difuzat.

Despre ce material vorbea Șerban Huidu

Șerban Huidu a explicat că momentul controversat cu Andreea Esca nu a fost obținut prin mijloace neortodoxe, ci i-a fost furnizat de către o sursă din Suedia. Această persoană a captat emisia Pro TV, care trebuia să fie codată, dar a fost emisă necodat, permițând astfel interceptarea și înregistrarea materialului video. Materialul a fost trimis în România pe o casetă, ajungând în mâinile lui Huidu, care a decis să difuzeze doar o parte din înregistrările disponibile, alegând cele mai „cuminți” replici.

Pe lângă momentele cu Andreea Esca, caseta conținea și alte înregistrări compromițătoare, inclusiv pe Cristian Tabără înjurând echipa Cronicii Cârcotașilor. Aceste segmente, considerate prea grave pentru a fi difuzate, au rămas în arhiva personală a lui Huidu. Prin decizia de a nu face publice aceste înregistrări, Huidu a demonstrat o anumită reținere, în ciuda naturii scandaloase a emisiunii pe care o conducea.

„Povestea cu (Andreea – n.r.) Esca a fost aşa… Era un tip care urmărea Pro TV Internaţional din Suedia şi emitea undeva în America. Emitea codat totul, ca să nu mai plătească, dar a emis 24 de ore necodat, a tras totul pe o casetă.

Ştii câte aveam? Am dat ce era mai soft, mai cuminte. Vai ce era… Îl aveam pe Cristian Tabără înjurând cârcotaşii. Nu l-am dat niciodată! Prezenta ştirile atunci. Am avut foarte mult material”, a dezvăluit Șerban Huidu într-un episod din podcastul lui Mihai Morar.

Cum a reacționat conducerea PRO TV

Confruntat cu perspectiva unei acțiuni în justiție din partea lui Adrian Sârbu, pe atunci patronul Pro TV, Șerban Huidu a ales să-i trimită o copie a casetei, pentru a-i arăta întregul conținut pe care îl deținea. Această mișcare strategică a dus la o detensionare a situației, cu Adrian Sârbu mulțumindu-i lui Huidu pentru discreție și pentru decizia de a nu difuza întreg materialul.

„Mi-a mulţumit apoi. Erau lucruri care nu trebuiau să ajungă la TV. Dar faza cu (Andreea – n.r.) Esca a fost haioasă. Eu am ales ce a fost mai okay”, a declarat Șerban Huidu.

Deși conflictul dintre Șerban Huidu și Andreea Esca a fost evitat prin intervenția promptă și prudentă a lui Huidu, incidentul a rămas gravat în memoria colectivă a telespectatorilor români. Acesta a evidențiat vulnerabilitățile în ceea ce privește securitatea emisiilor TV și a arătat cât de ușor pot fi interceptate și difuzate momente neintenționate publicului larg.

Scandalul a fost, de asemenea, un exemplu clar al dinamicii complexe dintre personalitățile media și puterea pe care o dețin acestea în a influența percepția publică, precum și riscurile asociate cu viața în lumina reflectoarelor. În ciuda tensiunilor create, episodul a oferit lecții importante despre gestionarea crizelor și despre importanța eticii în jurnalism și divertisment.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: