Redactia.ro
Home » Știri » De necrezut ce pensie primește Maria Ciobanu în America! O astfel de sumă vine după 40 de ani de activitate

De necrezut ce pensie primește Maria Ciobanu în America! O astfel de sumă vine după 40 de ani de activitate

Maria Ciobanu a decis să se retragă în America după ce și-a încheiat cariera muzicală de 40 de ani. Recent s-a aflat și cu ce sumă trăiește acolo. Pensia artistei nu este deloc una la care oamenii s-ar aștepta. „Ciocârlia muzicii românești”, așa este considerată Maria Ciobanu. Deși are 40 de ani de activitate în lumea muzicală, artista primește o pensie deloc mulțumitoare pentru anii de muncă.

De necrezut ce pensie primește Maria Ciobanu în America! O astfel de sumă vine după 40 de ani de activitate

Ei bine, suma pe care statul român a stabilit-o pentru pensia lunară a Mariei Ciobanu nu este deloc așa cum oamenii s-ar aștepta. Vedeta primește doar 1200 de lei lunar. Artista susține că din această sumă cu siguranță nu ar putea să trăiască, fiind mult prea mică.

Însă, odată cu mutarea în Statele Unite ale Americii, situația financiară a artistei s-a schimbat de-a dreptul. Asta, pentru că soțul marii artiste a reușit să obțină cetățenia americană. Din acest motiv, însă, ei duc o viață lipsită de griji. Mai mult, artista nu prea și-a pus baza în pensie. Ea a avut grijă să strângă bani de-a lungul carierei sale.

„După 40 de ani de muncă am 1.200 de lei. Cam cum aş putea să trăiesc?! Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele?! Cum să trăiesc cu 1.200!”, spunea ea pentru Click.ro.

Ce pensie are Mioara Velicu

Pe de altă parte însă, capitolul pensie pentru alți artiști de muzică populară este îmbucurător. Un exemplu ar fi cântăreața Mioara Velicu, care se bucură de o pensie destul de bună din partea statului român. Deși are o sumă lunară de 4.000 de lei ca pensie, aceasta încă mai cântă la evenimente.

„Acum am pensie 4.000 de lei. Și-mi ajung. În pandemie nu mi-a fost greu, am luat din bancă să-mi întrețin casa și să plătesc datoriile la stat.

Întotdeauna mi-a fost frică de Poliție, de stat, ca să plătesc datoriile la stat, n-am vrut niciodată să am probleme”, spunea cântăreața pentru Impact.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: